Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

22 νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου


22 είναι τα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τα κρούσματα να φτάνουν συνολικά, στις 5 Περιφέρειες που έχουν καταγραφεί, τα 55 και τους θανάτους τους 8.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 07/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά πενήντα πέντε (55) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα σαράντα δύο (42) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δεκατρία (13) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1).

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν είκοσι δύο (22) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού (δεν περιλαμβάνεται στην περαιτέρω ανάλυση).

Έχουν καταγραφεί οκτώ (8) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 67 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 83 έτη, εύρος 68 - 92 έτη).

Στην Ημαθία, από την αρχή της περιόδου 2024 μέχρι τις 07/08/2024, έχουν καταγραφεί 3 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και πρόκειται για ασθενείς χωίρς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

1 σχόλιο:

  1. Ρε Λινουλα (Λινού) δεν βλέπω κλάματα για τον ιό του Δυτικού Νείλου που μάλλον θα σκοτώσει δεκάδες μέσα στο καλοκαίρι και τέλος πάντων χειροκρότησε κανένα ψεκαστικό μέσο που ραντίζει περιοχές με σμηνοι κουνουπιών,και άσε τον Σπυρετο ( δεν έχει ανάγκη τις επιδοκιμασίες σου) τις επιδοτήσεις θα σου τις δώσει έτσι και αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ