Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά

Σε μια γειτονιά στο Σέλι, ένας πανέμορφος δρόμος αναδεικνύει τη μαγεία της λεπτομέρειας. Με απόλυτη καθαριότητα και προσεγμένη διαγράμμιση, ο δρόμος αυτός ξεχωρίζει και προσκαλεί τους περαστικούς να τον διασχίσουν. 

Κατά μήκος του οδοστρώματος, παγκάκια προσφέρουν την ευκαιρία για ανάπαυση, ενώ γλάστρες με λουλούδια χαρίζουν χρώμα και άρωμα στην ατμόσφαιρα. Είναι ένας χώρος που συνδυάζει την πρακτικότητα με την αισθητική, κάνοντας κάθε βόλτα μια μοναδική εμπειρία.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως όλο το Σέλι δεν είναι έτσι. Η φαντασία όμως μας επιτρέπει να οραματιστούμε πώς θα ήταν αν κάθε δρόμος είχε αυτήν την μορφή. Ένας τέτοιος δρόμος δεν είναι απλά ένας τρόπος μετακίνησης, αλλά ένα σημείο συνάντησης και ευχάριστης διαμονής. Η ομορφιά και η φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια μπορούν να μεταμορφώσουν ένα απλό πέρασμα σ' έναν πραγματικό παράδεισο.

Διαφωνεί κανείς;

31 σχόλια:

  1. Με κάθε σεβασμό στην προσπάθειά σου και στην αγάπη που δείχνεις για τον τόπο σου, αλλά το παραξήλωσες με το Σέλι και τους Βλάχους. Άλλαξε το "Βεροιώτης¨ και κάντο κάτι άλλο ¨Σελιώτης¨, ¨Βλάχοι της Βέροιας¨ για να προϊδεάζεις τους αργόσχολους, σαν και μένα, που σε παρακολουθούν για το τι νέα πρόκειται να διαβάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάε και λίγο τραχανά μα συνέλθεις ......τραχανά !

      Διαγραφή
    2. Πολύ περιορισμένο και αναμενόμενο το λεξιλόγιο των Βλάχων "τραχανάς" και πάλι "τραχανάς". Τι να πεις, ο καθείς δείχνει τα στοιχεία του πολιτισμού του.

      Διαγραφή
    3. Προς ...8 Αυγούστου 2024 στις 11:15 π.μ.....Για δείξε μας εσύ τα δικά σου στοιχεία πολιτισμού ? Πολύ καλά τα λέει ο Γιώργος , εσύ κώλυσες στον Πόντο , διάβασε και κανένα βιβλίο , όταν ανέβεις στα βουνά μη τυχόν σε 'δώ να τρώς τραχανά !

      Διαγραφή
    4. Προς 8 Αυγούστου 2024 στις 11:52 π.μ.
      Στα βλάχικα μάλλον είναι το ρήμα κωλάω- κωλώ , εξ'ου και το κώλυσες. Άστα να πάνε. Α ρε παίξε αλλού ξεκολλημένε που μας προτείνεις να διαβάσουμε και βιβλία. Δεν φαίνεται να σε παίρνει για λογοτεχνικές συμβουλές.

      Διαγραφή
    5. Αν δεν σου αρέσει το Σέλι μπορείς να πας στον Πόντο, αν και καταλαβαίνεις που θέλω να σε στείλω...

      Διαγραφή
    6. Προς 8 Αυγούστου 2024 στις 1:25 μ.μ..... Εντάξει το έπιασες το ρήμα , "κολλάω" είναι , εσύ και όμοιοι σου είστε κολλημένοι και μάλιστα πολύ ρατσιστές . Σε αρέσει να γράφεις ανώνυμα σε μια σελίδα που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης είναι βλάχικης καταγωγής , άλλαξε σελίδα λογοτέχνη της δεκάρας .........Θεόδωρος !

      Διαγραφή
  2. Στον Δημο σου ,τον Δημο Βεροιας ανηκει το Σελι, ουσιαστικά προαστιο ειναι.....αρα ολους μας νοιάζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά χωρίς πλάκα το εκάματε Μονακό... 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά υπέροχο το χωριό σας!! χρειάζεται καλό δρόμο για να το επισκεπτόμαστε χωρίς φόβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον καλύτερο φρομο εχει....μηπως μπερδευθηκες ωια Ξηρολιβαδο η 3/5 πηγαδια οπου οντως εκει οι δρομοι ειναι τραγικοι....

      Διαγραφή
  5. έλεος ρε ξινέ και πολύ χαλαζοκτυπημενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσοχή στις ανακοινώσεις διότι μυρίζομαι τάσεις αυτονόμησης στο Κ. Βέρμιο (κατά την Ελληνικήν) και όχι Σέλι (κατά τη Σλάβικην).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αλλαξει τοτε το ονομα και στο Εθνικο χιονοδρομικό Σελίου γιατι με τα μυαλα που κουβαλας ισως θεωρεις οτι θα αυτονομηθεί και αυτο....!!

      Διαγραφή
  7. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη! Ειδικά το Σέλι σε θέματα καλαισθησίας δρόμων, πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων, αλλά και αρκετων ιδιοκτήτων έχει τα χάλια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικσ το Σελι ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο τα περισσότερα χωρια του Δημου.Ολα αλλαζουν σιγα επανω....πρωτα νοοτροπιες που αργοπεθαινουν.... επιτέλους

      Διαγραφή
    2. Χαλια εχει ο καμπος , οχι το βουνο

      Διαγραφή
    3. Τον καλύτερο δρομο εχει πλεον το Σέλι.

      Διαγραφή
  8. Δρόμος?Τρόμος να λέτε καλύτερα. Ούτε ζώνη ούτε αερόσακοι δεν μας σώζουν. Προχθές πέρασα με ελικόπτερο και όλοι με κουνουσαν τα χέρια από κάτω.. Όπως κάποτε στην κατοχή. Μήπως πετάξω καμία μπομποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιρες πετουσες οπως οι Άγγλοι στην κατοχη...!!

      Διαγραφή
    2. Θα σου ελεγα τι να πεταξεις ...οχι μπομποτα .
      ..@@ποτα να πεταξεις....μπας και γλυτωσουμε απο το ειδος σου....

      Διαγραφή
  9. Βασικά,για να διαβάσω τα σχόλια των μεν και των δεν,περί βλάχων,Ποντίων,κτλ,πάντα έχουν πολύ πλάκα!😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να πούνε και οι Σελιώτες τώρα; Και γιατί μόνον αυτοί;
    Προσπαθεί ένα χωριουδάκι (που στην τελική δεν είναι και το μόνο βλάχικο...) να κάνει τι;
    Ποια η ιστορία τους (που ήταν οι περισσότεροι μουλαρέμποροι μεταφέροντας κυρίως δέρματα μα κι άλλα με την Ρουμανία και αργότερα με την τότε Μολδοβλαχία...);
    Πάει να συγκριθεί με τον Πόντο ή ακόμα και με τους "φασουλονταβάδες" των εκάστοτε διπλανών χωριών; Είδες κανέναν Καπεταναίο βλάχο;
    Καλά που υπήρξε και η "φιλική εταιρία..."
    Άϊντε ξυπνήστε όλοι και αφήστε τα όλα αυτά κατά μέρος κοιτάξτε να ενωθείτε εν έτη 2024 και κοιτάξτε να κάνετε υπερήφανη την πανέμορφη Βέροια με όλα τα χωριά της που εμάς του εξωτερικού μας λείπει καθημερινά όσο τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μια σημαντικη μαχη που εδωσαν οι Ποντιοι και κερδισαν στον Πόντο πριν το 1922...?

      Διαγραφή
  11. Ρε μεγάλε για πλάκα και για καζουρα τα γράφουν, όλοι καλοί είμαστε και με Ομόνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9 Αυγούστου 2024 στις 8:28 π.μ. Είσαι αδιάβαστος , οι μεγαλύτεροι ευεργέτες του ελληνικού έθνους ήταν βλάχοι , διάβασε ότι οι βλάχοι της περιοχής μας είναι μετανάστες εσωτερικοί κυνηγημένοι από το σουλτανάτο της Ηπείρου , κυνηγήθηκαν από τον Αλή Πασά από τους νομούς Ηπείρου κα Μακεδονίας μετά το 1935 . Ουδεμία σχέση έχουν οι βλάχοι με την Ρουμανία , από την Ελλάδα φύγανε εκεί . Οι βλάχοι είναι οι μοναδικοί που κάνανε εμπόριο στην Ευρώπη εκείνη την εποχή . Όπως ανέφερα διώχτηκαν μόνο με τα 'ζά τους , χάσανε τις περιουσίες των (σπίτια , οικόπεδα κλπ.) , τα οποία στην πορεία το κράτος τα παρείχε στους Έλληνες της Μικράς Ασίας ...........διάβασε λεβέντη εμείς δεν έχουμε πρόβλημα εσύ λες εν έτη 2024 να ενωθούμε ,, ενώ είμαστε ενωμένοι πάνω από 100 χρόνια ........Θεόδωρος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1ο: ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ.
    2ο: ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΣΙΔΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
    ΚΑΙ
    3ο: ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ