Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γλέντησαν παραδοσιακά στη Φυτειά - Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα χορευτικά συγκροτήματα

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και φέτος στη Φυτειά. Το βράδυ της Παρασκευής, 23 Αυγούστου 2024, έπεσε η αυλαία σε μια ακόμη επιτυχημένη οργάνωση με πλήθος κόσμου να κατακλύει το ορεινό χωριό της Ημαθίας και να διασκεδάζουν.

Τη βραδιά προλόγισε ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειάς, Γιάννης Γκαλίτσιος, ο οποίος αφού προχώρησε στις απαραίτητες ευχαριστίες και τόνισε την επιτυχία των εκδηλώσεων, αποκάλυψε ότι το χωριό κατάφερε να αποκτήσει απινιδωτή χάρη στην πολίτιμη προσφορά των κατοίκων και φορέων.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των συλλόγων στη διατήρη της παράδοσης και της ταυτότητας του τόπου.

Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου που παρουσίασαν τους χορούς: Πατινάδα Βελβεντού, Πατρώνα, Συμπεθέρα, Τη θάλασσα τη γαλανή, Τσουράπια, Ράικο, Έχε γεια Παναγιά, Σύρε να το πεις στη μάνα σου, Λεβέντικο, Κόρη Ελένη, Σόφκα και Συρτό.


Σειρά πήρε ο κόσμος, ο οποίος «πλημμύρισε» τη σκηνή διασκεδάζοντας μέχρι αργά υπό τα ακούσματα των Βασίλη Γκουτζιλίκα (τραγούδι), Γιώργου Γκουτζιλίκα (κλαρίνο), Αντώνη Καλατή (βιολί, λύρα, τραγούδι), Βαγγέλη Τολίκα (ντραμς), Άρη Γκουτζιλίκα (πλήκτρα) και Αντώνη Στογιαννόπουλου (κιθάρα-μπουζούκι). Στην ηχοληψία ο Ευγένης Βαρακλής.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης κ.α. Στον χώρο υπήρχαν τοπικά και χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα.

Δείτε φωτογραφίες:




































































2 σχόλια:

  1. Μια επιτυχημένη οργάνωση του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειάς , με πλήθος κόσμου και ειδικά το ενδιαφέρον των νέων για διασκέδαση και χορό έως αργά . Η 23η Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η Απόδοσις της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου . Μπράβο στο σύλλογο , ήταν άψογοι , τα θερμά μου συγχαρητήρια και του πάλι μαζί .....Θεόδωρος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ