Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παιδιά και μαμάδες «σήκωσαν μανίκια» για ένα πιο καθαρό Σέλι


Πώς μπορείς να απασχολήσεις δημιουργικά τα μικρά παιδιά σε ένα ορεινό χωριό, ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα του Σαββάτου; Τι καλύτερο από μια εθελοντική δράση καθαριότητας, όπως η δράση που ανέλαβε να διοργανώσει η Κοινότητα του Σελίου;


Τα παιδιά του Σελίου, συνοδευόμενα από τις μητέρες τους, με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για τον τόπο τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και οπλισμένα με γάντια και σακούλες καθάρισαν το πάρκο με την βρύση, το δίχτυ αναρρίχησης και το μεγάλο πάρκινγκ στην είσοδο του χωριού, φροντίζοντας να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Η δράση αυτή δεν αποτελεί μόνο ένα καθήκον προς το περιβάλλον, αλλά και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής και παιδείας για τους μικρούς κατοίκους του χωριού. Μέσα από την εμπειρία τους αυτή, τα παιδιά κατανόησαν την αξία της συνεργασίας, της ευθύνης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.


«Η αγάπη για το βουνό, την φύση, το χωριό τους, είναι μάθημα ζωής και μάθημα παιδείας που θα τα γαλουχεί για τα επόμενα χρόνια. Η Κοινότητα Σελίου αναδεικνύει και προβάλλει τέτοιες δράσεις που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς αλλά... και μεγάλους», αναφέρει ο πρόεδρος Σελίου Γιώργος Φαρσαρώτος, που δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες.








2 σχόλια:

  1. Μπράβο γι αυτή την κίνηση τους. Να μην τά περιμένουμε όλα να τα καθαρίσει ο Δήμος. Πόσα να προλάβει, και οι περισσότεροι από εμάς να μην πετάνε τα άδεια μπουκάλια και κύπελλα καφέ στο πλάι του δρόμου. Εάν δεν μπορούν να φερθούν σαν άνθρωποι ας προσπαθήσουν να είναι λιγότερο ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλα μπραβο σε μαμαδες ,παιδια και στην Κοινότητα Σελιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ