Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια ο εσπερινός και η λιτανεία στο Πολυδένδρι


Προς τιμήν των Αγίων Κοσμά Αιτωλού και Νικολάου Κοκοβίτη
Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Αυγούστου 2024 στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Πολυδένδρι, ο πανηγυρικός εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του Κοκοβίτη, ο οποίος καταγόταν από το Πολυδένδρι και μαρτύρησε το 1822 στο Ολοκαύτωμα της Ναούσης.


Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού, τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού καθώς και αντίγραφο του μεταλλικού σταυρού του Αγίου Κοσμά που είχε τοποθετήσει ο Άγιος στο δένδρο έξω από τον Ιερό Ναό κατά το πέρασμα του από το Πολυδένδρι για να λυτρώσει τους κατοίκους από λοιμώδη ασθένεια της εποχής.

Τον εσπερινό τέλεσαν ο καθηγούμενος της Μονής Τιμίου Προδρόμου πατέρας Πορφύριος και ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Πολυδενδρίου πατέρας Αιμιλιανός.

Ακολούθησε λιτανεία των εικόνων και των ιερών λειψάνων στο χωριό, αρτοκλασία, ενώ διαβάστηκε και ειδική παράκληση για βροχή.

Δείτε φωτογραφίες:
















3 σχόλια:

  1. ¨Αδελφοί εν χριστό¨
    προσκυνήσατε, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αντίγραφο του μεταλλικού σταυρού του Αγίου Κοσμά, χώμα από τον τάφο του και τμήμα του υποκαμίσου του ;
    Μήπως έχετε ξεφύγει κάπως ;
    Μήπως υπάρχει κάποια υπερβολή ;
    Μήπως τελικά κάτι γίνεται λάθος ;
    Μήπως έχετε πάρει κάποιο λάθος δρόμο ;
    Έχουν κάποια σχέση αυτά με όσα είπε και έκανε ο Χριστός ;
    Με κάθε σεβασμό το ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είχες μπει στο Πνεύμα της Ορθοδοξιας δε θα χρειαζόταν να έχεις κάποια απορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ