Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Είναι «φασαίοι» ή αγαπούν την παράδοση;

Η νεολαία συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως αποδείχθηκε στη Φυτειά. Εκεί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσε δύο μουσικές βραδιές γεμάτες χορό και τραγούδι. 

Εκατοντάδες νέοι και νέες από τη Βέροια, αλλά και από άλλες περιοχές της Ημαθίας, χόρευαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό, δείχνοντας ότι η παράδοση παραμένει ζωντανή.

Αυτή η συμμετοχή της νεολαίας έρχεται ως απάντηση στον ισχυρισμό πως οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από τα πολιτιστικά δρώμενα, λόγω της τεχνολογίας και της αλλαγής κουλτούρας. Αντίθετα, η βραδιά στη Φυτειά απέδειξε ότι η νεολαία όχι μόνο ασχολείται με την παράδοση, αλλά την αγκαλιάζει και την ζει με πάθος.

Παιδιά όλων των ηλικιών, μέσα από τον χορό και το τραγούδι, αναδεικνύουν τις ρίζες τους και διατηρούν ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους. Η συμμετοχή τους στα πανηγύρια αποτελεί απόδειξη της σύνδεσης με τις παραδόσεις και της αγάπης τους για την τοπική κουλτούρα.

Κάποιοι αναφέρουν πως οι συγκεκριμένοι είναι οι λεγόμενοι «φασαίοι» (πηγαίνουν μόνο και μόνο για την φάση!), ενώ κάποιοι άλλοι τονίζουν πως η νεολαία αγαπάει την παράδοση, για αυτό και δίνει δυναμικό παρών. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις νέα παιδιά να βαδίζουν στον δρόμο της παράδοσης, έστω και αν είναι... «φασαίοι»!

16 σχόλια:

  1. Φασαιος είναι ο (βρωμο)νεο(φοιτητής ιδανικά). Ελαφρώς αναρχοαπλυτος με άκρως φεμινοιδεες, άκρως αριστερός και υποστηρικτής της Σαττι και LGBT...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kάνεις μεγάλο λάθος φίλε. Φασαίος μπορεί να είναι και ένα 18χρονος που ψηφίζει ΝΔ και είναι γιος φραγγάτου. Φασαίος είναι οποιοδήποτε που κυνηγάει την φάση. Μην το εντάσεις σε κατηγορία δεν είναι σωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε μας ρε ακροδεξιε που μας το παιζεις πατριωτης και αν σου πουνε να πας σε κανενα πολεμο με την τουρκια θα φωναζεις την μανουλα σου. ΕΛΛΗΝΑΡΑ του ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

      Διαγραφή
    2. Προς τον 11:40 π.μ. Εσύ ρε καραγκιόζη που δεν είσαι του πληκτρολογίου γράψε μας το όνομά σου, παλιολινάτσα της κακιάς ώρας.

      Διαγραφή
  4. H νεολαια σας εχει γραμμενους και εσας και τα κομματα σας. Και οσο την επικαλειστε αλλα τοσο η αποχη θα αυξανεται. Μολις πεθανουν τα περηφανα γηρατεια σας ερχεται το τσουναμι της νεας εποχης που θα σας στειλει ολους στον αγυριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φασαίος .....(νεολογισμός, αργκό) αυτός που κοινωνικά και πολιτισμικά κινείται και δρα αποκλειστικά εντός μιας «φάσης», δηλαδή εντός ενός συνόλου ανθρώπων που έχουν παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες θεωρούνται εναλλακτικές, χωρίς ωστόσο να είναι περιθωριακές, που συχνάζουν σε συγκεκριμένα μαγαζιά, που έχουν κοινούς ενδυματολογικούς ...Τεό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι βλάκας ή το παίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τον 12:21 μ.μ. προς τον 1:35 μ.μ. .....φίλε για ποιον έγραψες την φράση "Είσαι βλάκας ή το παίζεις;", διότι εδώ χοντραίνει η συζήτηση .

      Διαγραφή
  7. Όπως πάντα αν δεν γράψετε τις βλακείες σας δεν τη βγάζετε καλοκαιριάτικα !!!αλλα δεν πειράζει τσούζει τους γύρω και το φωνάζετε !κ επειδη τα διαβάζουν αυτοί που πρέπει ,τα 4 χρονάκια περνάνε γρήγορα ……θα έχουν απάντηση στην επόμενη χειραψία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ακόμη μια φορά φαίνεται πόση κακία υπάρχει σε αυτόν το κόσμο! Γίνεται ένα καλό κι εσείς πάλι θέλετε να βρείτε κάτι κακό και να κραξετε χωρίς λόγο και ουσία. Ας χαρούμε με το γεγονός οτι η παράδοση συνεχίζεται με πολύ κέφι από πολλούς νεους και ας κρατήσουμε μόνο αυτό. Ημαρτον πια.
    ΘΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τεμπελακια που οι πατεράδες τους έχουν χωράφια και δεν πηγαίνουν ούτε μια μέρα για δουλειά μόνο πανηγύρια και γλέντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μου 4:57 είσαι ο ηλίθιος ή ο πανηλίθιος,εκτός και αν προσβάλλω και τους δύο χαρακτηρισμούς με την περίπτωσή σου. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις,μόνο κοίτα τον καθρέπτη.

      Διαγραφή
    2. Η Ζήλια θα σας φάει που έχουμε το καλύτερο χωριό!!!Πάρτε το χαμπάρι εεεεεεεε

      Διαγραφή
  10. Δημοσιογραφία όχι αστεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ