Η Τάφρος 66 κατασκευάστηκε το 1935 μετά την αποξήρανση της λίμνης των Γιαννιτσών, η κατάσταση σήμερα είναι ανυπόφορη και επικίνδυνη για τους κατοίκους, που εκφράζουν την αγανάκτησή τους.
Το πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι η Τάφρος είναι αποδέκτης ανεπεξέργαστων αγροτικών και βιομηχανικών λυμάτων και κάθε καλοκαίρι εντείνεται περισσότερο με τη λειτουργία των εργοστασίων.
Η Τάφρος 66 έχει μείνει η μισή πλέον από φερτά υλικά, ξύλα, δένδρα αλλά και τη λειψυδρία, με αποτέλεσμα το νερό να μην έχει ροή και διέξοδο. Οι κάτοικοι ζητούν να γίνουν άμεσα ενέργειες καθαρισμού για να λυθεί το πρόβλημα.
ταφος όχι τάφρος...ο κάμπος όλος χάλι μαύρο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι δύσκολο τεχνικά να ελεγχθεί σε ποιο σημείο, ποιοι μολύνουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιο εύκολο είναι να καθαριστεί από φερτά υλικά σε όλο της το μήκος.
Τι λες ρε μάστορα; Τα φερτά βρωμάνε; Εκτός κι αν θέλεις την εργολαβία. Ειναι σε όλους γνωστό, ποιοί ρυπαίνουν και σε ποιο ακριβώς σημείο τα ρίχνουν στο 66.
ΔιαγραφήΆλλο πράγμα η ρύπανση (λύματα, χημικά, υπολύματα επεξεργασίας προϊόντων κλπ) της Τάφρου και άλλο τα φερτά υλικά (άμμος, χώματα, κλαδιά, πέτρες κλπ) που έχουν γεμίσει την κοίτη με την πάροδο των χρόνων. Τα πρώτα ρυπαίνουν και μολύνουν το νερό με ολέθρια αποτελέσματα στο περιβάλλον και τους ανθρώπους, ενώ τα δεύτερα περιορίζουν την κοίτη της Τάφρου και δυσκολεύουν το νερό να φύγει προς τον Αλιάκμονα, με κίνδυνο πλημμυρικά φαινόμενα στη γύρω περιοχή.
ΔιαγραφήΜε απλά λόγια επικίνδυνα και τα δύο για διαφορετικούς λόγους.
ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ...ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΣΜΙΑ...ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΞΕΡΟΥΝ...
Διαγραφή