Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δίδαξαν πολιτισμό οι Μακροχωρίτες στην Τουρκία - Η παράδοση ενώνει τους λαούς!

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Τροίας στο Τσανάκαλλε της Τουρκίας στις 17-20 Αυγούστου 2024. Μια μεγάλη αποστολή 32 ατόμων ξεκίνησε από το Μακροχώρι, με προορισμό το Τσανάκαλλε της Τουρκίας! 

Ο σκοπός της συμμετοχής ήταν η προώθηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του Ποντιακού Ελληνισμού, η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων μ' άλλους συλλόγους και φορείς και η δημιουργία δικτύου συνεργασίας, μ' άλλες κοινότητες και οργανισμούς.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του φεστιβάλ, ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου συμμετείχε σε δύο χορευτικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσιάζοντας δύο διαφορετικά προγράμματα με τον κόσμο να αγκαλιάζει πολύ θερμά την αποστολή.

Είχαν την ευκαιρία να συναντηθούνε με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής του Τσανάκαλλε, αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν ότι η Παράδοση ενώνει τους Λαούς! Επόμενη στάση.... ο 2ος καλοκαιρινός χορός του συλλόγου μας στο 1ο Δημοτικό Μακροχωρίου στις 27 Αυγούστου 2024.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδρομή του συλλόγου στην Τουρκία:




















19 σχόλια:

  1. Άδικος κόπος! Το πολιτικό σύστημα της γείτονας σε κάθε ευκαιρία ακυρώνει κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια για συννενόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι κλασσικοι χαζοπόντιοι. τους εσφαξαν τους πεταξαν εξω απο τα σπιτια τους και πανε για τουρισμο και πολιτιστικες εκδηλωσεις με τους αρουγκαλους. να λελεβω σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΊΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΌΝΤΙΟΥΣ,, ΧΑΖΟΠΟΝΤΙΟΥΣ 😡😡😡😡😡😡😡😡ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΊΓΟ ΙΣΤΟΡΊΑ 😡😡😡😡Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ,, ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

      Διαγραφή
    2. 7.47 Είπε η πιθηκομαϊμού..που τρώει τις μπανάνες με τη φλούδα...

      Διαγραφή
    3. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης

      Διαγραφή
  3. Μετά κριτικάρουν εμάς τους βλάχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός που αφομείωσε και άλλαξε τους μουσουλμάνους και σφάζουν τους Ευρωπαίους.
    Η κούνια που σας κούνιζε.
    Ο Τούρκος δεν καταλαβαίνει απο πολιτισμό διότι αν καταλάβαινε θα έβρισκε τους πολιτισμένους πολιτικούς για να τον εκφράσει και να τον διοικήσει. Άρα έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΣΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΜΑΧΕΣ ΔΩΣΑΝΕ ΙΔΙΚΆ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ. ΉΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΆΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΗΜΕΥΣΑΝ ΤΡΕΛΆ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μακεδονικός αγώνας άρχισε το 1904 έως το 1908.

      Οι πόντιοι, η πλειονότητά τους μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, με την ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων που εξαπολύθηκε από τους Νεότουρκους το 1919.

      Αν οι πόντιοι ήταν στον Μακεδονικό αγώνα θα τους έγραφε η ιστορία όπως τους υπόλοιπους που πραγματικά ήταν όπως τους Μικρασιάτες και τους Κρητικούς.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%91%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CE%B9#%CE%91%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B9_%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85

      Οπότε χαλάρωσε λίγο που νομίζεις ότι οι Πόντιοι τα κάνανε όλα και ότι είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες Βλάχους.

      Δεν είδα και πολλούς εθνικούς ευεργέτες Πόντιους αλλά πολλούς Βλάχους.

      https://fotiskovas.gr/%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%85%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82/

      Αφιερωμένο στους Πόντιους που νομίζουν ότι ειναί αυτοί πρώτοι και μετά όλοι οι άλλοι και ευτυχώς δεν είναι όλοι τους παρά μόνο μια κολλημένη μερίδα...

      Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

      Καλημέρα σε όλους που είναι και νιώθουν πραγματικά ΈΛΛΗΝΕΣ χωρίς Βλάχος Πόντιος Μικρασιάτης Κρητικός κτλ.

      Διαγραφή
    2. Άσε την ιστορία για αυτούς που την ξέρουν. Κοίτα να μάθεις γραμματική πρώτα.

      Διαγραφή
    3. Φαντασία μου πλανεύτρα!!!

      Διαγραφή
  6. Ε αυτό σας λέει και ο 7:47.στην Μακεδονία βρεθήκαμε επειδή μας σφάζανε και μας κυνηγούσαν.τουβλα.ε τουβλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο 7:47 παντως αναγνωριζει οτι σφαγιαστηκαν οι ποντιοι. οι ποντιοι πανε στα φεστιβαλς της κατεχομενης ιωνιας (τουρκια). α, και οι τουρκοι δεν αντιμετοπιζονται με χορους και φαγοποτια αλλα με διπλωματια και οπλα για μπακ απ, παντα και στεντ μπαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά για να τρελενονται με τους Πόντιους οι Κρητικοί που είναι πολύ Έλληνες και όλοι το ξερουμε(γιατί έδωσαν την ψυχή τους και το αίμα τους σε όλη την επικράτεια),κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Εκτός αν τους ακυρώνετε και αυτούς.Το θέμα είναι ότι όλες οι φίλες της χώρας έχουν αδικηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι η κατάντια ενός λαου όταν δεν είναι αρκετό να χαρακτηριζεσαι απλά Έλληνας που είναι το παγκόσμιο διαβατήριο της γνώσης και του πολιτισμού αλλά να πρέπει να είσαι κάτι άλλο πάνω από αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες δεν πάνε στην Τουρκία γιατί αγαπούν τους Τούρκους ,αλλά γιατί τη νοιώθουν πατρίδα τους και θέλουν να έχουν κάτι να τους ενώνει και να τους φέρνει πιο κοντά στις αλησμόνητες πατρίδες.. Κάποιοι μάλλον δεν το καταλαβαίνουν αυτό.Κρίμα...Ανήκω κι εγώ στους "χαζοπόντιους" όπως μας αποκάλεσε ο/η παραπάνω κύριος-α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να χορεύεις εκεί που σφάζανε τους προγόνους σου και τα εγγόνια τους να είναι εκεί και να γελάνε μαζί σου δεν το καταλαβαίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ