Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με γίδα βραστή, φαγητό καταγής και χορό γιόρτασαν τον Δεκαπενταύγουστο στο Δάσκιο


Με παραδοσιακά εδέσματα, ζωντανή μουσική και χορό γιόρτασαν τον Δεκαπενταύγουστο στο Δάσκιο. Κάτοικοι και επισκέπτες, από νωρίς το μεσημέρι έφταναν μπροστά από την εκκλησία του χωριού, με τα στρωσίδια τους, τα εδέσματά τους, τα πιατικά, τα κουτάλια και τα κατσαρόλια τους για να τα γεμίσουν με γίδα βρραστή, για να γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο του Δασκίου την μεγάλη αυτή γιορτή του καλοκαιριού.


Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από το βράδυ της παραμονής του Δεκαπεντεύγουστου, από τους εθελοντές που ετοίμασαν τον χώρο και το φαγητό, ενώ το μουσικό κομμάτι ανέλαβε ο Δημήτρης Τσιγγενόπουλος με την γκάιντα, δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσει ο χορός.

Δείτε φωτογραφίες:





























Φωτογραφίες: Facebook Daskio Imathias - Δάσκιο Ημαθίας

4 σχόλια:

  1. Μπράβο. Γιατί σε ένα άλλο ορεινό χωριό μόνο χημικές τουαλέτες προσέφεραν. Χρονιαρα μέρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mbravo sto ntrasko apo enan mposaniti -sti mpostani mporei na xoropidane 3meres mexri to proi alla den yparxei ayti i syllogikotita kai oi paradoseis exoun exafanistei gia to atomiko symfeton!eyge daskio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι γιατι άμα δεν φας κατάγής δεν έχει ίδια γεύση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ