Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιάννης Διαμαντίδης: Ο Βεροιώτης Executive Chef που συστήνει το Ρεβανί σε Μύκονο και Σαντορίνη


Από την κουζίνα της γιαγιάς, στις κουζίνες των μεγαλύτερων ξενοδοχείων των Κυκλάδων

Ο Βεροιώτης σεφ, Γιάννης Διαμαντίδης, έχει αναλάβει τη θέση του Executive Chef σε έναν από τους πιο γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες. Ο Όμιλος Nimbus hotels, απαρτίζεται από τρία ξενοδοχεία. 


Δύο στην Μύκονο, το «nimbus mykonos» που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο κοντά στο λιμάνι του νησιού, το «my Aktis» που βρίσκεται δίπλα από το Super Paradise και ένα ξενοδοχείο στη Σαντορίνη, το «nimbus Santorini» που βρίσκεται στην Οία, σε ένα πραγματικά μαγευτικό σημείο.

Με πολυετή εμπειρία στη γαστρονομία, ο Γιάννης Διαμαντίδης ξεκίνησε την καριέρα του από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βέροια, όπου με πάθος και δημιουργικότητα κατάφερε να ξεχωρίσει στον χώρο της εστίασης.


Η ανάληψη του ρόλου του Executive Chef στον ξενοδοχειακό όμιλο στις Κυκλάδες αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειάς του να συνδυάσει την υψηλή γαστρονομία με τον τουρισμό πολυτελείας. Ο Γιάννης Διαμαντίδης ηγείται των κουζινών σε πολυτελή εστιατόρια τόσο στη Μύκονο όσο και στη Σαντορίνη, φροντίζοντας να προσφέρει αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες στους επισκέπτες, συνδυάζοντας τη μοναδική αισθητική των νησιών με τις πρωτότυπες και εκλεπτυσμένες γεύσεις του.

Ο chef Γιάννης Διαμαντίδης, μίλησε στο veriotis.gr για την επαγγελματική του πορεία, από την πρώτη του οσφρητική και γευστική μνήμη από τα καλομαγειρεμένα φαγητά της γιαγιά του, μέχρι σήμερα, που προσφέρει αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες και ισχυρές αναμνήσεις στους επισκέπτες, συνδυάζοντας τη μοναδική αισθητική των νησιών με τις πρωτότυπες και εκλεπτυσμένες γεύσεις της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

Από την κουζίνα της γιαγιάς, στις κουζίνες των καλύτερων ξενοδοχείων των Κυκλάδων




Βρίσκομαι στον χώρο της εστίασης τα τελευταία 14 χρόνια. Τα πρώτα μου ερεθίσματα ήρθαν από την γιαγιά μου η οποία κρατούσε δεμένη την οικογένεια μέσα από το καθημερινό και καλομαγειρεμενο φαγητό της. Μου έδειξε με τον τρόπο της πως το φαγητό είναι πάθος, αγάπη, μεράκι.

Από εκεί και έπειτα κόλλησα το... μικρόβιο θέλοντας να ασχοληθώ επαγγελματικά, χωρίς φυσικά να γνωρίζω τι εστί να είσαι μάγειρας μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα.

Η πρώτη μου επαφή σε επαγγελματική κουζίνα ήταν στην ηλικία των 17 ετών, πριν καν σπουδάσω, θέλοντας να εξερευνήσω τον χώρο και τον τρόπο που γίνεται η δουλειά αυτή. Ακολούθησαν οι σπουδές και από τότε, τις περισσότερες ώρες της μέρας που μπορεί να με βρει κάποιος είναι μέσα σε μια κουζίνα.

Έχω εργαστεί σε διάφορα μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, όπως επίσης σε ταβέρνες, εστιατόρια, από απλά και καθημερινά μέχρι και βραβευμένα. Αυτό που συνειδητοποίησα ήταν ότι για να έρθει η εξέλιξη, πρέπει να πάρεις ερεθίσματα, εικόνες και εμπειρείες από διαφορετικές και διαφόρων επιπέδων κουζίνες.




Με moto το «Ταπεινότητα, δουλεύουμε σκληρά και αφήνουμε το έργο μας να μιλήσει για εμάς»

Το επάγγελμα αυτό θέλει κατά την γνώμη μου αγάπη, δουλειά, σιγουριά για το πόσο δυνατά νιώθεις ότι πατάς μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα και γερό στομάχι. Η πίεση, το στρες, οι απαιτήσεις, το άγχος, είναι οι πιο συχνές, σχεδόν καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάποιος στην κουζίνα. Οπότε χρειάζεται πολλή αγάπη και δουλειά για να έρθουν κάποια στιγμή τα αποτελέσματα που αναζητά ένας μάγειρας - Chef.

Το μότο μου είναι «Ταπεινότητα, δουλεύουμε σκληρά και αφήνουμε το έργο μας να μιλήσει για εμάς».

Το επάγγελμα αυτό επίσης το επέλεξα διότι δεν με αφήνει να βαρεθώ ποτέ. Συνεχώς το φαγητό εξελίσεται και σε κάνει να θες να βρίσκεσαι και εσύ μπροστά στα νέα περί μαγειρικής χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τις βάσεις της!

Αυτή η δουλειά με ενθουσιάζει γιατί δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος και με εξιτάρει πάντα η ώρα του service. Που πέρα από την εξάντληση ολόκληρης της μέρα και των προετοιμασιών είναι εκείνο το δίωρο που αφιερώνει στα πιάτα σου τον καλύτερο σου εαυτό, για να ενθουσιαστούν και να χαρούν οι καλεσμένοι μας (γιατί το φαγητό είναι χαρά) και να αποχωρήσουν από εμάς με μια επιπλέον ανάμνηση για το πολύ νόστιμο φαγητό που σερβιρίστηκε από εμάς για τους ίδιους.

Το φαγητό είναι μνήμη και τέχνη

Το φαγητό για εμένα είναι μνήμη και τέχνη.




Μνήμη την οποία μπορείς να διαχειριστείς από τις εικόνες και τις γεύσεις που θυμάσαι και έχεις δοκιμάσει, ακόμα και εκείνες τις μυρωδιές γυρνώντας σπίτι από την δουλειά ή το σχολείο που σου έσπαζαν τη μύτη και έψαχνες από πιο μπαλκόνι ή παράθυρο μαγειρεύεται αυτό το σίγουρα τόσο νόστιμο φαγητό. Και τέχνη γιατί πέρα από την προσωπική εξέλιξη και με βάση τη μνήμη ο κάθε μάγειρας - Chef μπορεί να αποτυπώσει μέσα στα πιάτα του την ταυτότητα του.

Όλα αυτά με βοηθούν λοιπόν και εμένα στο να δημιουργήσω, να μαγειρέψω και να αποτυπώσω την δική μου ταυτότητα μέσα από τα πιάτα μου.

Το Βεροιώτικο ρεβανί συστήνεται στις Κυκλάδες ως ένα εμβληματικό επιδόρπιο




Από την στιγμή που έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην όμορφη πόλη της Βέροιας δεν θα μπορούσα να μην τιμήσω τον τόπο μου, φτιάχνοντας το παραδοσιακό ρεβανί -σήμα κατατεθέν για την πόλη μας- σε μια λίγο πιο διαφορετική εκδοχή αλλά με την χαρακτηριστική γεύση και υφή που έχει αυτό το σιροπιαστο γλυκό.


Στα εσιατόρια των ξενοδοχείων σε Μύκονο και Σαντορίνη το σερβίρουμε αρωματισμένο με πορτοκάλι, κρέμα βανίλιας, κανέλα, gel πορτοκάλι και παγωτό καϊμάκι. Είναι ένα από τα γλυκά που εντυπωσιάζει τους καλεσμένους μας και μάλιστα πολλές φορές θα κληθούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πιάτο.

Πιάτα με βαθιά νοστιμιά και νόημα

Ένα ακόμα στοιχείο που δεν λείπει από τις κουζίνες μου είναι η ευταξία, η καθαριότητα και το άψογο κλίμα μεταξύ των συνεργατών. Στοιχεία που αποτελούν για εμένα τον βασικό παράγοντα για την σωστή λειτουργία της κουζίνας που θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος η ομάδα μου και εγώ έχουμε ένα ακόμα στάνταρ. 
Ότι μαγειρέψουμε να έχει βαθιά νοστιμιά και νόημα.

Comfort και δημιουργική Ελληνική κουζίνα 

Οι κουζίνες που ηγείται ο Γιάννης Διαμαντίδης βασίζονται στην ελληνική, πιο comfort και πιο δημιουργική κουζίνα. Με αυτόν τον ρόλο, ο Βεροιώτης chef αποδεικνύει ότι η ελληνική γαστρονομία μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις διεθνώς, προσελκύοντας και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.


Στο «nimbus mykon
os» προσφέρουμε ένα casual και comfort μενού και στο «my Aktis», που συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού για το πολύ νόστιμο και γεμάτο ουσία φαγητό αλλά και μέσα στα καλύτερα πρωινά - brunch concept που υπάρχουν στο νησί, με βάση τις κριτικές και τις αξιολογήσεις των καλεσμένων μας και όχι μονο, θα απολαύσετε την ελληνική δημιουργική μας κουζίνα.


Το εστιατόριο του «nimbus Santorini» βρίσκεται σε σημείο όπου αξίζει πραγματικά να δειπνήσεις, απολαμβάνοντας ένα ντελικάτο μενού που υπηρετεί την ελληνική κουζίνα, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια και φυσικά την μοναδικής ομορφιάς πανοραμική θέα στην Καλντέρα.

Σε ότι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση πελατών την φινέτσα και την χαλάρωση το «nimbus Santorini» είναι ιδανικό για να το επισκεφτεί κανείς.

Πάρτε μια... «γεύση» από το μενού που δημιούργησε ο Chef για τα εστιατόρια σε Μύκονο και Σαντορίνη:






















3 σχόλια:

  1. Μπράβο το παλικάρι μας , τα θερμά μου συγχαρητήρια ....Θεόδωρος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν είναι τυχαίο..! Η συνταγή της δικής σου επιτυχίας είναι η αγάπη για το φαγητό, η αγάπη και ο σεβασμός για το συνάνθρωπο, σκληρη δουλειά, τόλμη, μεράκι και ανοιχτό μυαλό! Γιαννουλη να σαι πάντα γερός να χαρίζεις απόλαυση και χαμόγελα στον κόσμο με τα πεντανοστιμα πιάτα σου! Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγόρι μου όμορφο και ταλαντούχο, εύχομαι ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υγεία για να κάνεις αυτό που αγαπάς για πολλά πολλά χρόνια ακόμα!! Η μανούλα σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ