Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Αυξημένες οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και τον Σεπτέμβριο. Οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά της Ελλάδας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι συνεχιζόμενες υψηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Ευρώπη και η αστάθεια στην τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται να δημιουργήσουν επιπλέον πιέσεις το επόμενο διάστημα. Αυτές οι συνθήκες προβλέπεται να επηρεάσουν αρνητικά τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου. 

Το φυσικό αέριο στον ολλανδικό κόμβο TTF διατηρείται γύρω από τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε περίπτωση διακοπής των ρωσικών προμηθειών μέσω Ουκρανίας, γεγονός που θεωρείται πιθανό μετά την ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ. Παρά τις μειωμένες ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου από την έναρξη του πολέμου το 2022, χώρες όπως η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Ιταλία εξακολουθούν να εξαρτώνται από αυτές.

Ο καύσωνας στη Δυτική Ευρώπη έχει αυξήσει τη ζήτηση για ρεύμα, περιορίζοντας παράλληλα την πυρηνική παραγωγή στη Γαλλία. Η EDF έχει ήδη περικόψει έως 2,4 GW από τρεις αντιδραστήρες στη νότια Γαλλία, ενώ προβλέπονται νέες περικοπές. Εν τω μεταξύ, η ζήτηση καλύπτεται σήμερα κατά 41,7% από ΑΠΕ, 38,3% από φυσικό αέριο, 5,4% από υδροηλεκτρικά, 4,1% από λιγνίτες και 5,9% από εισαγωγές. 

Η επίδραση του καύσωνα και της αυξημένης ζήτησης είναι εμφανής στις τιμές ρεύματος της Δυτικής Ευρώπης, όπου σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Γαλλία, η τιμή της μεγαβατώρας ανέρχεται στα 86,15 ευρώ, στη Γερμανία στα 108,01 ευρώ, ενώ στην Ιταλία έχει φτάσει τα 132,75 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στη Σερβία, με 145,07 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στην Ελλάδα, η τιμή διαμορφώθηκε στα 123,17 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με μείωση 15,6% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, παραμένοντας ωστόσο, η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρώπη για τον Αύγουστο.

Πηγή

6 σχόλια:

  1. Οταν ειχαμε τα ατμοηλεκτρικα στη Κοζανη με το καρβουνο να παραγουν ρευμα,ηταν ακριβο γιατι πληρωναμε ρυπους στην ευρωπαικη ενωση.
    Τα κλεισαμε.

    Τωρα ,τι?

    Μηπως μεταφεραμε την παραγωγη ηλεκτρικου ρευματος σε 5 οικογενειες που λυμαινπονται το μελλον της χωρας για ιδιο οφελος δεκαετιες και αισχροκερδουν εις βαρος ολων μας?

    Και η κυβερνηση?
    Οι βολευτες μας?
    ...300 ειναι δε μιλαει κανενας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως οι φιλοι της Κυβερνησης και τα δικατους συμφεροντα πλεον μας καθαριζουν σαν κρεμμυδι....μετα λενε οτι εφταιγε η Δημοσια ΔΕΗ

      Διαγραφή
  2. Βολεύονται μια χαρα οι βολευτες μας , οποτε περιμενεις αντιδραση????
    Σε τοσα αισχρά , αδικα κ εξόφθαλμα που γινονται ακους κατι;;;
    Κάηκαν τοσες ψυχες στο Ματι στα Τεμπη !!!!
    Κ λοιπον;;;;
    ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ Κ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 41% παιδιά, τώρα κάντε ησυχία...Ας το σκεφτόμασταν πριν ψηφίσουμε...Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και μήπως έχει μείνει τίποτα φθηνό ;
    γ@ϊδούρια, όχι στους πολιτικούς (αυτοί βρήκαν και τα κάνουν), στους ψηφοφόρους το γ@ϊδούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν βαζανε σωληνωσεις για τα υδροηλεκτρικα και να παιρνουν νερο απο την θαλασσα καλα θα ηταν. Τωρα που στερευουν τα ποταμια πρεπει να βρουν τροπους να μετατρεπεται το θαλασσινο νερο σε ποσιμο. Αλλος τροπος δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ