Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαλάζι σφυροκόπησε την Ημαθία - Σε απόγνωση ξανά και ξανά ο αγροτικός κόσμος

Είχε μέγεθος καρυδιού - Χτύπησε 
Άγιο Γεώργιο, Αγία Μαρίνα, Μακροχώρι, Βέροια, Μέση και Ροδοχώρι

Το μεσημέρι της Τρίτης 20 Αυγούστου, ισχυρή χαλαζόπτωση με χαλάζι μεγέθους καρυδιού έπληξε περιοχές της Ημαθίας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο περιλαμβάνουν τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Μαρίνα, το Μακροχώρι, τη Βέροια και τη Μέση. Οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η χαλαζόπτωση κατέστρεψε μεγάλο μέρος της παραγωγής τους, ιδιαίτερα τα ροδάκινα, τα οποία είναι βασικό προϊόν της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στον Άγιο Γεώργιο και τις γύρω περιοχές, η ζημιά στις καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστη. Τα ροδάκινα, που βρίσκονταν στην κορύφωση της παραγωγής τους, καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να ανησυχούν για την οικονομική τους επιβίωση. Οι συνέπειες της χαλαζόπτωσης είναι εμφανείς και σε άλλες καλλιέργειες, όπως μήλα και αμπέλια, με τις απώλειες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Ιδιαίτερα στο Ροδοχώρι, αν και η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν μικρή, οι παραγωγοί αναφέρουν ότι η ζημιά στα μήλα φτάνει έως και το 80%. Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους αγρότες, καθώς η απώλεια ενός τόσο μεγάλου ποσοστού της παραγωγής τους επηρεάζει άμεσα τα έσοδα και την οικονομική τους βιωσιμότητα. Οι τοπικές αρχές και οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ αναμένονται εκτιμήσεις από γεωπόνους και ειδικούς για την ακριβή έκταση των ζημιών και τα πιθανά μέτρα στήριξης για τους πληγέντες αγρότες.

9 σχόλια:

  1. Σε απόγνωση είναι όποιος δεν αποζημιώνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να βαλουν διχτυ οπως ο μεγαλοπαραγωγος στον αη γιωργη.. αντε μην τα τρωτε ολα στο κουμαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι όλοι μεγαλοπαραγωγοί , ούτε τα τρώνε όλοι στο κουμάρι. Γενικά, δεν είναι όλα όπως τα έχεις εσύ στο μυαλό σου.

      Διαγραφή
    2. και στα σουβλάκια

      Διαγραφή
    3. μια χαρα θα μπορουσαν ολοι να γινουν μεγαλοπαραγωγοι αν δεν κανανε τις επιδοτησεις ουισκια και αμαξια

      Διαγραφή
    4. προς 9 21 αμα φωτιζαμε την σκια σου ουτε τα μισα θα ελεγες. πονηρε.

      Διαγραφή
  3. Άμεση Στήριξη σε όλους τους παραγωγούς! Δίπλα τους γιατί χανόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψυχραιμία.Ο 41 τα εκατό θα φροντίσει για όλα. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ