Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το 72% των ρυθμίσεων για ασφαλιστικές οφειλές βρίσκεται «στον αέρα»

Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) εντείνει τις προσπάθειές του για την είσπραξη οφειλών από ασφαλιστικά ταμεία, εστιάζοντας κυρίως σε χρέη έως 15.000 ευρώ, με στόχο την αύξηση των εσόδων. Οι κύριοι στόχοι του ΚΕΑΟ, όπως καθορίστηκαν στο επιχειρησιακό του σχέδιο, παραμένουν σταθεροί και περιλαμβάνουν τη δημιουργία και διατήρηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων οφειλετών, την εντατικοποίηση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την ανάλυση του χαρτοφυλακίου οφειλών, τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, καθώς και την αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών.

Οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν φτάσει τα 47,88 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ, ένας μεγάλος αριθμός οφειλετών, συνολικά 1.625.969 φυσικά και νομικά πρόσωπα, χρωστά μικρά ποσά έως 15.000 ευρώ, με το συνολικό χρέος τους να ανέρχεται στα 6,6 δισ. ευρώ. Επιπλέον, 1.931.710 οφειλέτες έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ, συνολικού ύψους 9,77 δισ. ευρώ.

Το 72% των ρυθμίσεων για ασφαλιστικές οφειλές βρίσκεται «στον αέρα»

Παρά τις προσπάθειες του ΚΕΑΟ, το 51% των οφειλετών που εντάσσονται σε ρυθμίσεις εγκαταλείπουν τη διαδικασία πριν την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου, με αποτέλεσμα το 72% των ρυθμισμένων ποσών να παραμένουν ανείσπρακτα.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024, οι συνολικές ενεργές ρυθμίσεις ανέρχονταν σε 326.081, με ρυθμισμένο ποσό 4,53 δισ. ευρώ. Από τις ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ τα τελευταία πέντε χρόνια, ολοκληρώθηκαν μόνο 672.237, καλύπτοντας οφειλές ύψους 3,25 δισ. ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις αυτές, το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο για την είσπραξη 3 δισ. ευρώ εντός του έτους, ποσό διπλάσιο του αρχικού στόχου των 1,65 δισ. ευρώ, δίνοντας προτεραιότητα στους οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής.

Πηγή

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ