Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Πανσέληνος του Αυγούστου με συναυλίες σε Κυριώτισσα, Αρχαιολογικό Μουσείο, Βεργίνα και Μίεζα


Το Υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή διοργάνωση, θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως και τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει θεατρομουσικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση, αφηγήσεις παραμυθιών και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, πολλές εκ των οποίων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

Σας προσκαλούμε λοιπόν και φέτος για 24η χρονιά να απολαύσετε το φως του φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, την νύχτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τη νύχτα που η Σελήνη θα αστράφτει ολόγεμη!

Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ημαθία:

19 Αυγούστου

➤ Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Βέροιας γιορτάζουν την πανσέληνο με τη συναυλία «Paper Moon», ένα αφιέρωμα στα 30 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι. 

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 στις 21:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας με τους Νάντια Παυλίδου στο τραγούδι και τον Βασίλη Μπεζεβέγκη στην κιθάρα.

Το μουσικό ντουέτο της Νάντιας Παυλίδου και του Βασίλη Μπεζεβέγκη -με τις μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι και άλλα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου- υμνεί την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και υπόσχεται μια διαφορετική καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το «χάρτινο» φεγγάρι της πόλης.

Με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας.

Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο. 




21 Αυγούστου

➤Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (Αίθριο) - Μουσική Εκδήλωση

Πάνος Σκουτέρης (κλαρινέτο, καβάλ, φωνή), Αrash Badie (Ιρανικό ταρ).

Ώρα Έναρξης: 20:30

Σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και τον Σύλλογο Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του

23 Αυγούστου

➤Πεζόδρομος Γρηγορίου Ξενοπούλου (μέσα στη διατηρητέα γειτονιά της Κυριώτισσας και στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Σάββα και του Αγίου Ανδρέα) - Μουσική εκδήλωση

Φωνητικό σύνολο Filippos Glee
Διασκευές ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Ωδείο Φίλιππος Βέροιας

Ώρα Έναρξης: 20:30

Σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας

25 Αυγούστου

➤Αρχαίο θέατρο Μίεζας -Mουσική εκδήλωση με τον Δημήτρη Μπάση

Ώρα Έναρξης: 21:00

Σε συνεργασία με τον Δήμο Η.Π. Νάουσας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ