Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

8χρονος υπέστη ανακοπή και παραλίγο να πνιγεί σε παραλία της Χαλκιδικής

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός αγοριού μόλις 8 ετών στη Χαλκιδική. Το παιδί ενώ ήταν στην περιοχή της Φούρκας τη Δευτέρα 19/8 ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τη σελίδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», ο πατέρας του 8χρονου είδε πως το αγόρι ήταν μπρούμυτα στη θάλασσα και έτρεξε να το βγάλει στην ακτή.

Δίπλα στην οικογένεια, όπως μεταδίδει το grtimes.gr υπήρχε ένας ιδιώτης γιατρός ο οποίος διαπίστωσε πως το παιδάκι είχε πάθει καρδιακή ανακοπή και ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε ΕΚΑΒ και εθελοντής εκπαιδευτής της ΕΟΔ ο οποίος έφτασε στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά έχοντας μαζί του οξυγόνο και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Ο 8χρονος που παρ’ολίγον να πνίγει ανέκτησε την αναπνοή του, με ΚΑΡΠΑ και χρήση οξυγόνου πριν χρειαστεί απινιδωτής.

Το αγόρι παρέλαβε το ΕΚΑΒ, κάνοντας πρώτη στάση για σταθεροποίηση στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και σε δεύτερο χρόνο στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό η KIDS SAVE LIVES και ο πρόεδρός της Αναστάσης Στεφανάκης υπενθυμίζουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πόσο σημαντική είναι η γνώση των πρώτων βοηθειών.

«Οι First Responders αξιοποίησαν άψογα τον χαμένο χρόνο μέχρι την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», σημειώνει, υπενθυμίζοντας πως για να μάθουμε όλοι πρώτες βοήθειες, αρκούν μόνο λίγες ώρες. «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε σε κάθε κοινότητα και παραλία αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή κι ένα σάκο πρώτων βοηθειών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ