Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπερηφάνεια!

Η παράδοση της Μακεδονίας μας, αρμονικά δεμένη με το Ανάκτορο των Αιγών, αναδείχθηκε μέσα από μια εκπληκτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. 


Συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Αιγές», Βεργίνας με το παραδοσιακό έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες», Νάουσας με την ομάδα «Γεώργιος Σεφέρης», Ξεχασμένης και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. 

Η εκδήλωση, γεμάτη από την πλούσια λαϊκή παράδοση της καρδιάς της Μακεδονίας, υποδέχθηκε με σεβασμό το μνημείο-αρχέτυπο της ελληνιστικής Οικουμένης. 


Μας θύμησε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες του έκαναν τον κόσμο να μιλάει Ελληνικά και να διαβάζει Όμηρο. Ήταν μια γιορτή πολιτισμού και ιστορίας που αναδείκνυε τη συνεχή σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν, δημιουργώντας ένα αίσθημα υπερηφάνειας για τη μακεδονική κληρονομιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ