Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πήρε «φωτιά» το Μακροχώρι: Χαμός στον χορό των Ποντίων Μακροχωρίου

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε στο Μακροχώρι ο διήμερος καλοκαιρινός χορός που διοργανώνει ο τοπικός Σύλλογος Ποντίων. Το βράδυ του Σαββάτου, 6 Ιουνίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του Μακροχωρίου άνοιξε η αυλαία της μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης, με άφθονο χορό και τραγούδι.

Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομο χαιρειτισμό του Προέδρου του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, Παύλου Παυλίδη και συνεχίστηκε με το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου, να παρουσιάζει χορούς του πόντου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, Κυριάκου Παλασίδη.


Στο τραγούδι και τη λύρα ήταν η Ανθή Καλαϊτζίδου και στα νταούλια ο Χρήστος Ελευθεριάδης και ο Χρήστος Τσανακτσίδης.

Στη συνέχεια, τη διασκέδαση του κόσμου ανέλαβαν διακεκριμένοι μουσικοί που κράτησαν το κέφι στα ύψη και ξεσήκωσαν τον κόσμο που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην αγαπημένη του ποντιακή συνήθεια.

Στο πρώτο μέρος τη διασκέδαση ανέλαβε ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης με τη συνοδεία του Φίλιππου Χαραλαμπίδη (λύρα), Γιώργου Τσαρτσαρή (τύμπανα) και Μάκη Σιδηρόπουλο (πλήκτρα).

Ακολούθησε ο μεγάλος καλεσμένος της βραδιάς, ο Τούρκος τραγουδιστής Αντέμ Εκίζ, ο οποίος ερμήνευσε ποντιακά τραγούδια με τον μοναδικό τρόπο που τον χαρακτηρίζει. Τον συνόδευσαν ο Φίλιππος Κεσαπίδης στη λύρα και ο Μιχάλης Τσανασίδης στο νταούλι - αγγείο.


Την παρουσίαση ανέλαβε ο Βασίλης Ασβεστάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μακροχωρίου Βαλάντης Κεχαΐδης κ.α.

Ο διήμερος καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ, 7 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης:
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ