Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκίνησε η «μάχη» της διαδοχής Τζιτζικώστα - Όλο το παρασκήνιο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται στο παρασκήνιο η «μάχη» για την διαδοχή του Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς, είναι κοινό μυστικό στην ομάδα της πλειοψηφίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ότι ο νυν περιφερειάρχης έχει συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο είναι τα ονόματα που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να διαδεχθούν τον κ. Τζιτζικώστα, ενώ δεν αποκλείεται και μία τρίτη λύση, σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινή συνισταμένη μεταξύ του περιφερειάρχη και του πρωθυπουργού για τις δύο πρώτες.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι:

  • Ο ίδιος ο περιφερειάρχης που ελέγχει πλήρως τους τους 40 συμβούλους της παράταξης «Απόστολος Τζιτζικώστας Αλληλεγγύη Δυναμώνουμε τη Μακεδονία», προκρίνει τον, προσωπικό φίλο του και έλκων την καταγωγή του από την περιοχή καταγωγής του κ. Τζιτζικώστα, τον παλιό Δήμο Αξιού, αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκα. Ο, 48χρονος αντιπεριφερειάρχης που εξελέγη δεύτερος με 23.398 σταυρούς στην ΠΕ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, είναι γιος του Ν. Γιουτίκα, παλαιού δημάρχου Αξιού και μετέπειτα Δέλτα, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και ακολουθεί τον περιφερειάρχη από τα πρώτα του βήματα στην Αυτοδιοίκηση, καθώς ήταν υποψήφιος μαζί του από τις εκλογές του 2014, όταν είχε κατέβει ως «αντάρτης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ, τον αείμνηστο, Γ. Ιωαννίδη.
  • Αντίθετα, ο Κυρ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πιέζουν τον. Α. Τζιτζικώστα, ώστε επόμενος περιφερειάρχης να εκλεγεί ο εκλεκτός τους αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, ο 57χρονος Π. Μπίλλιας, επίσης πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος του ΤΕΕ, τμήμα  Κεντρικής Μακεδονίας από το 2014 έως το 2019, ο οποίος ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Α. Τζιτζικώστα τον Μάιο του 2019. Δηλαδή, λίγο πριν ο Κυρ. Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός (Ιούλιος 2019) και όταν ο κ. Τζιτζικώστας ήταν, πλέον, ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίλλιας , στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, εξελέγη 16ος στη σειρά περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, με 7.484 σταυρούς.

Ο… τρίτος δρομος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις μεταξύ περιφερειάρχη και Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τον Α. Τζιτζικώστα για να αποφύγει την λύση Μπίλλια, να ετοιμάζεται να προτείνει ένα τρίτο πρόσωπο:

– Την αναπληρώτρια περιφερειάρχη  Αθηνά (Νανά) Αηδονά, η οποία θα αντικαταστήσει τον κ. Τζιτζικώστα μετά την παραίτησή του και μέχρι την εκλογή νέου/ας περιφερειάρχη. Με την δικηγόρο κ. Αηδονά ο νυν περιφερειάρχης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, καθώς δεν είναι μόνο ότι την όρισε αναπληρώτριά του, αλλά ότι για να εκλεγεί στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, όπου με 5602 σταυρούς, είχε καταλάβει την 26η μη εκλόγιμη θέση, παραιτήθηκε από την δική του ο, παλιός παίκτης του Άρη Θεσσαλονίκης, Ντ. Κούης, ο οποίος στις εκλογές είχε καταλάβει την 19η θέση με 6539 σταυρούς, και στη συνέχεια εξελέγη Περιφερειακός Συμπαραστάτης στην Κεντρική Μακεδονία. Να σημειωθεί ότι η Α. Αηδονά ήταν η πρώτη αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όταν το 2013 οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Π. Ψωμιάδης και ανέλαβε ο Α. Τζιτζικώστας.

1 σχόλιο:

  1. Απόστολε πρόσεχε.Ο Μητσοτάκης θέλει να σε βγάλει έξω από την κούρσα διαδοχής.Ο Μπακογιαννης θα είναι η συνέχεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ