Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Toν Υπουργό Εσωτερικών συνάντησε ο Βοργιαζίδης - Για υποχρηματοδοτήσεις, τέλος ταφής και ενεργειακές αυξήσεις

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου, όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 24/7.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, του έθεσε τα θέματα που αφορούν τον δήμο Βέροιας και κυρίως τα οικονομικά θέματα, ειδικά οι υποχρηματοδοτήσεις που δημιουργήθηκαν, πρώτον από τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων, που αν και καλώς δόθηκαν, δόθηκαν από χρήματα του δήμου και όχι από εξτρά χρηματοδότηση, δεύτερον από το τέλος ταφής (σύνολο και δύο πρώτα κάτι παραπάνω από 2.000.000 ευρώ) και τρίτον οι ενεργειακές αυξήσεις, κάτι για το οποίο υπάρχει προς το παρόν μόνο μερική εικόνα.

Ακριβώς τα ίδια αναφέρθηκαν, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, και στην συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ, μεταφέροντας την αγωνία των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ όλα αυτά επαναλήφθηκαν και από την ΚΕΔΕ. Ο Δήμαρχος μετέφερε και τα λεγόμενα του προέδρου της ΚΕΔΕ, ότι δηλαδή «Αυξάνει ανησυχητικά ο αριθμός των δήμων που παίρνουν προκαταβολές από την τακτική τους επιχορήγηση για ανταπεξέλθουν στις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βοργιαζίδης, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζήτησε να δοθούν 3 έκτακτες μίνι χορηγήσεις ύψους 140.000.000 η κάθε μία, να καταργηθεί το τέλος ταφής και να επιστραφούν οι παρακρατήσεις, να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το υπερβάλλων ενεργειακό κόστος των δήμων, των νομικών τους προσώπων και τον ΔΕΥΑ, να εφαρμοστεί ο 3852/2010, να ξεκινήσει διάλογος για την απονομή των παρακρατηθέντων και μη αποδοθέντων πόρων και να επιστρέψουν στους δήμους τέλη που τους αφαιρέθηκαν.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι δήμοι αντιλαμβάνονται μ' έναν διαφορετικό τρόπο την πολιτική πραγματικότητα από ότι την αντιλαμβάνονται τα κόμματα και έχουν κοινές διεκδικήσεις από την Πολιτεία όποια και αν είναι αυτή.

2 σχόλια:

  1. Πρότεινε τουλάχιστον να μην σταματάνε οι ανεμογεννήτριες στο βουνό μας για να δροσίσει λίγο με αυτόν τον καύσωνα; Τζάμπα τις βάλαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή κατέβηκε στο Υπουργείο και τους έκανε τα (μούτρα κρέας).
    Τι λε ρε παιδιά ;
    Τουλάχιστον σκούπες ζήτησε για να σκουπίσουν την οδό Μητροπόλεως απο τις σκόνες των εργων αερίου ή ούτε αυτό ειναι δική του ευθυνη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ