Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτό είναι το «μυστικό» των κατοίκων της Λευκάδας - Πρέπει να το δεις από κοντά

Η Λευκάδα φημίζεται για τις παραλίες της και δεν είναι τυχαίο ότι κάποιες από τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και
στον κόσμο, βρίσκονται στο νησί. Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, Εγκρεμνοί είναι οι φίρμες της Λευκάδας συγκεντρώνοντας κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες λουόμενοι.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες παραλίες, επίσης υπέροχες, που αξίζει να επισκεφτείς και να απολαύσεις τις βουτιές σου στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Και μία από αυτές τις παραλίες είναι και το Αγιοφύλλι, που αποτελούσε το «μυστικό» των κατοίκων της Λευκάδας.

Βρίσκεται ανατολικά της Βασιλικής, σε έναν πολύ όμορφο και γραφικό κόλπο κι εκ πρώτης όψεως θυμίζει κάτι από Πόρτο Κατσίκ. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που το χαρακτηρίζουν και ως «μικρογραφία» της διάσημης παραλίας της Λευκάδας.


Μια απότομη πλαγιά προστατεύει το πίσω μέρος της ακτής, ενώ στο δυτικό της τμήμα ένας τεράστιος, επιβλητικός βράχος, που λειτουργεί ως φυσικός «βατήρας» για τους πιο τολμηρούς, προσφέρει την ανακουφιστική σκιά του κατά τις απογευματινές ώρες. Τα νερά έχουν αυτό το υπέροχο γαλάζιο χρώμα του Ιονίου, το οποίο φαίνεται ακόμη πιο καθαρό λόγω του λευκού βότσαλου, μέσα και έξω από τη θάλασσα.


Η ακτή είναι οργανωμένη σε ένα μικρό της μέρος, ωστόσο, επειδή οι επισκέπτες είναι αρκετοί, καλό είναι να πάτε οργανωμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης, επειδή πλέον το μυστικό των ντόπιων έχει… μαθευτεί, μαζεύει αρκετό κόσμο, οπότε αν θέλετε να βρείτε καλή θέση, να πάτε από νωρίς.


Πώς θα πάτε: Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσετε τον μικρό κολπίσκο: με καραβάκι που αναχωρεί από το χωριό Βασιλική ή με το αυτοκίνητό σας. Αν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο δρόμος δεν είναι ιδιαίτερα καλός, ενώ αφήνετε το αυτοκίνητο αρκετά μακριά, περπατώντας ένα μονοπάτι μέχρι να φτάσετε στην ακτή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ