Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

To αξέχαστο μπακάλικο-καφενείο της «Κοράβας» στην Καλλιθέα

Το αξέχαστο μπακάλικο-καφενείο της «Κοράβας» στην Καλλιθέα, στην συνοικία της Βέροιας, αποτελούσε ένα πρωτοποριακό για την εποχή κατάστημα που εξυπηρετούσε καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, επί της οδού Κομνηνών, όπου η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ήταν η δραστήρια και πάντα κοινωνική Ελένη Κοραΐδου. 

Το μπακάλικο προσέφερε μια ποικιλία προϊόντων, ενώ το καφενείο ήταν το σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της περιοχής, όπου συζητούσαν τα νέα της ημέρας και αντάλλασσαν ιστορίες μεταξύ τους. 

Στην παλιά φωτογραφία, που αποτελεί πολύτιμο κειμήλιο, διακρίνονται τα παιδιά της Ελένης, η Ρίτσα και ο Γιώργος, να βοηθούν στο κατάστημα, δημιουργώντας μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα. 

Αυτό το κατάστημα, σύμβολο παράδοσης και κοινωνικής συναναστροφής, παραμένει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσων είχαν την τύχη να το επισκεφτούν και να γευτούν την αυθεντική φιλοξενία της οικογένειας Κοραΐδου. 

Την φωτογραφία δημοσίευσε ο Παναγιώτης Ζέρβας στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook.

4 σχόλια:

  1. Μια από τις καλύτερες οικογένειες στην Καλλιθέα, καλοί άνθρωποι,φιλόξενοι που άφησαν την σφραγίδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απέραντη αγάπη, συγκίνηση, νοσταλγία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σήμα κατατεθέν της παλιάς Καλλιθέας
    Γάμοι γλέντια και πάρτυ ρεφενέ ανεπανάληπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σήμα κατατεθέν της παλιάς Καλλιθέας
    Γάμοι γλέντια και πάρτυ ρεφενέ ανεπανάληπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ