Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι μου θύμισες ρε φίλε;

Πώς άλλαξε έτσι η πόλη μας; Μέσα σε λίγα χρόνια πόσο διαφορετικά φαίνονται τα μέρη, οι άνθρωποι, τα εμπορικά καταστήματα; Κοιτάς ορισμένες εικόνες και νομίζεις πως έχει ζήσει μια άλλη ζωή κάποτε στο παρελθόν.

Βρισκόμαστε δύο χρόνια πριν από το millennium, τότε που στην οδό Κεντρικής χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως εκεί υπήρχε μεγαλύτερη οικονομική ζωή απ' ότι στην Μητροπόλεως.

Τι να πρωτοθυμηθείς και τι να ξεχάσεις; Το Ζαχαροπλαστείο του Ηρακλή με την περίφημη πουτίγκα; Το Περίπτερο του κυρ. Βαγγέλη, που πλέον δεν υπάρχει! Ο κυρ. Μανώλης, ένας γλυκύτατος κύριος που έκανε περιοδεία με την πραμάτεια του στις λαϊκές γειτονιές, το ψαράδικο η «Τράτα» με τα ολόφρεσκα ψάρια, το κατάστημα αθλητικών ειδών «Sportswears», πρωτοποριακό για την εποχή που έφερνε φανέλες του Μάικλ Τζόρνταν, το εστιατόριο απέναντι από το Παλιό Σινεμά με τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια του, το club «ΟΠΕΡΑ», όπου σύχναζε η νεολαία και τόσα άλλα μαγαζιά που δυστυχώς ξεχάστηκαν στον χρόνο.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σε όλους τους τομείς! Κάντε μια βόλτα στο παρελθόν μέσα από τις φωτογραφίες του Χρήστου Τσόπελα που δημοσιεύθηκαν στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες» στο facebook:





















4 σχόλια:

  1. και τωρα τον κανατε τον δρομο για αλογα… και χαλασατε το παρκινγκ για να βαζουν τραπεζια οι ταβερνες εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν μια όμορφη πόλη το 1980 όταν ήρθα, δυστυχώς το χρήμα χάλασε πολλά,και πολύ κόσμο, και τα καταστήματα μόνο καφέ και πεζοί στο δρόμο περπατάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πολη ειναι απο τις πιο ομορφες ομως δεν αρκει αυτο οταν δεν εχει οικονομια να την υποστηριζει. το χρημα ειναι μετρημενο και αυτοι που το χουν (οσοι το χουν) πρατουν κοντόθωρα. που αν καταγραψει τους οικονομικους μεταναστες (κατοικοι βεροιας που μεγαλωσαν εδω) που πηγαν εξωτερικο απο το 80 μεχρι σημερα ειναι τετραψηφιος.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ