Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Τέλος εποχής» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Αποχωρεί ο Πέτρος Μαλιάρας

Μια είδηση που στεναχώρησε όλους τους μαθητές του και τον θεατρικό κόσμο της Ημαθίας, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο Πέτρος Μαλιάρας. Ο πολύ αγαπητός σκηνoθέτης και ένας εκ των εμψυχωτών των τμημάτων θεατρικής υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ολοκληρώνει την πορεία του με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τα θεατρικά πράγματα της Ημαθίας γενικότερα, καθώς αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του για κάτι νέο στην Αθήνα.


Έπειτα από περίπου μια δεκαετία στα τμήματα θεατρικής υποδομής, με δεκάδες παραστάσεις στο ενεργητικό του και με εκατοντάδες εφήβους και ενηλίκους να έχουν περάσει από τα «χέρια» του όλα αυτά τα χρόνια, ο Πέτρος Μαλιάρας αποχωρεί από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, κλείνοντας την αυλαία με
μια τελευταία παράσταση στο Άλσος, την «Γλυκομιλιά», το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024.


Η συνεισφορά του στην τοπική θεατρική σκηνή αναμφισβήτητα ανεκτίμητη. Όπως αδιαμφισβήτητο είναι και το ταλέντο του, τόσο στην υποκριτική και την σκηνοθεσία αλλά και σε αυτό το μαγικό που έχει, να δημιουργεί δεμένες ομάδες. Ομάδες που χάρη σε αυτόν εξελίχθηκαν πολλές φορές σε φιλίες ετών.


Όλα αυτά τα χρόνια ο Πέτρος Μαλιάρας κατάφερε να ενώσει ανομοιογενείς ομάδες, να εμπνεύσει, να εμψυχώσει, να πορώσει και να χαρίσει, τέλος, στο Βεροιώτικο κοινό υπέροχες παραστάσεις από τις ερασιτεχνικές του ομάδες, παραστάσεις που ξεχώρισαν με την εμπνευσμένη σκηνοθεσία του, το πάθος και το δέσιμο των εφήβων και ενηλίκων ηθοποιών του.


Παραστάσεις υψηλού επιπέδου που θα μπορούσαν να σταθούν ισάξια σε μια επαγγελματική σκηνή, κάτι στο οποίο συνέβαλαν διαχρονικά και οι συνεργάτες του και εργαζόμενοι στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, βοηθοί σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, φωτιστές, ηχολήπτες, φωτογράφοι, εικονολήπτες... μια πλήρης υποστηρικτική ομάδα που σε συνδυασμό με «αυτό το κάτι» του Μαλιάρα... έκαναν μαγικά!


Το «ζιζάνιο» για Αθήνα μπήκε μάλλον από την περσινή κάθοδο στην πρωτεύουσα για την συμμετοχή του στην πιο επιτυχημένη σειρά της σεζόν «Οι Ψυχοκόρες». Εκεί, ο Πέτρος Μαλιάρας υποδήθηκε τον ενωμοτάρχη Μπαντή, συμμετέχοντας στο πρώτο και στα τελευταία επεισόδια.


Μαζί του φεύγει και η σύζυγός του, Δήμητρα Σταματίου, επίσης ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχώτρια στα παιδικά τμήματα θεατρικής υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, χρόνια συνοδοιπόρος του και πολύτιμη συνεργάτης του στη σκηνή.


Να του ευχηθούμε καλή τύχη στην Αθήνα και αν και θα λείψει σε πολλούς θεατρανθρώπους και θεατρόφιλους της Ημαθίας, είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα χαίρονται να τον βλέπουν να εξελίσσεται και να προοδεύει όπως του αξίζει.

Καλή τύχη Πέτρο!

16 σχόλια:

  1. Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη απώλεια!!! Τι να σου πω θα τα βάψουμε μαύρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην ελλαδα για να ζησεις απο το θεαμα πρεπει να εισαι η απο τους τοπ στο τομεα η σε ταιζουν το κρατικο χρημα και οι γονεις. εκτος αν κανεις δουλευει στο ελαντα και εχει και το χρονο και την διαθεση να ασχολειται με τον τομεα για χομπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και είχαμε διαφορές κυρίως σε οικονομικά ζητήματα και ζητήματα διαχείρισης χώρων δεν αμφισβητείται η αγάπη σου για το θέατρο και η εργατικότητα σου. Σου εύχομαι σε εσένα αλλά και στην οικογένεια σου καλή επιτυχία.

    Δημήτρης Ταρατσίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποσό πικρόχολοι μπορεί να γίνεται ρε !!! Μίζεροι και άχρηστοι !!! Καλή Επιτυχία Πέτρο Αεΐν Αριστεύειν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τον τελευταίο ανώνυμο και θα ευχηθώ στον φίλο-προσκοπο Πέτρο, ότι καλύτερο για εσένα και την οικογένεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειχα την τιμη και την ευλογια να συνεργαστω για λιγο μαζι του. Απλα αψογος, επαγγελματιας, ενα ταλεντο που μπορει να ανοιγει τα φτερα του και πεταει για αλλου..
    Καλη επιτυχία Πετρο, ειλικρινα την αξιζεις!
    Γ. Αντωνιαδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουδείς αναντικατάστατος ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο καλό και να μας γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ουδείς αναντικατάστατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήνυμα από το Σχέδιο Β':
    Κύριε Πέτρο θα μας λείψετε πάρα πολύ περάσαμε πάρα πολλές ωραίες στιγμές σας ευχαριστούμε για όλα αυτά που κάνατε για εμάς την φετινή χρονιά. Μας δώσατε χαρά, τόλμη και κι άλλα πολλά άλλα συναισθήματα. Καλή συνέχεια και καλή τύχη στην Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όμορφα χρόνια, ωραίες παραστάσεις, τα καλύτερα έπονται...
    Ευχές από κοντά.
    Jiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο πιο γλυκός δάσκαλος, που μας έμαθε να αγαπάμε το θέατρο και να θέλουμε να το έχουμε για πάντα στη ζωή μας. Σε ευχαριστουμε για όλα αυτά που ζήσαμε και τη θεατρική οικογένεια που μας έδωσες. Γιατί τα καλοκαίρια στη Βέροια θέλουν τον Μαλ(Λ)ιάρα τους <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΠΕΤΡΟ ΜΟΥ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ! ΓΛΥΚΟΜΙΛΙΑΑΑΑΑΑ!!!!!! Σ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!
    ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΟΥ,
    ~ΙΩΑΝΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ