Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα Ριζώματα βρίσκεται η πιο νόστιμη ντομάτα της Ελλάδας

Τι δήλωσαν στην ΕΡΤ3 οι παραγωγοί Γιώργος Δαβάς και Αντώνης Ζησόπουλος

Από το ιστορικό χωριό Ριζώματα Ημαθίας και υψόμετρο 600-800 μέτρων, προέρχεται η περίφημη υπαίθρια ντομάτα, γνωστή με το ίδιο όνομα. Οι παραγωγοί αποδίδουν την εξαιρετική της ποιότητα στο υψόμετρο, το χώμα, το νερό και τον αέρα των Πιερίων.

Οι ντομάτες Ριζωμάτων, χάρη στην εξαιρετική τους ποιότητα, έχουν αποκτήσει ένα πολύ ισχυρό brand name στην εγχώρια αγορά αγροτικών προϊόντων και ολοένα και περισσότεροι πολίτες τις προτιμούν για το τραπέζι τους, δηλώνουν στην ΕΡΤ3 οι παραγωγοί Γιώργος Δαβάς και Αντώνης Ζησόπουλος.

Στα ορεινά χωριά μεταξύ Ημαθίας και Πιερίας, η επιτραπέζια τομάτα είναι βασική καλλιέργειας, καλύπτοντας περίπου 350-400 στρέμματα το χρόνο, προσθέτουν. Συνήθως αποδίδει από 10 έως 12 τόνους το στρέµµα. Υπάρχουν περίπου 50 παραγωγοί οι οποίοι πρέπει κάθε χρόνο να αλλάζουν χωράφι για να συνεχίσουν.

Παρόλο που η κλιματική αλλαγή μας δυσκολεύει φέτος η παραγωγή ντομάτας είναι ικανοποιητική και η τιμή της φθάνει τα 80 λεπτά έως 1 ευρώ το κιλό για τον παραγωγό, καταλήγουν.

Ρεπορτάζ Ν. Πιτσιακίδης

4 σχόλια:

  1. Κατ’αρχας δεν ειναι Π.Ο.Π και δευτερον το δεν καλλιεργουν καποια ποικιλια εντοπια η ενδημικη αλλα υβριδια τυπου F οπως η Ecstasis,επομενως μην ευλογατε τα γενια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος μίλησε γιατ ΠΟΠ προϊόν και ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα σου;
      Δεν ευλογεί κανένας τίποτα
      Οι άνθρωποι κάνουν μια προσπάθεια κι αυτό ήταν ένα απλό ρεπορτάζ στην τηλεόραση.

      Διαγραφή
  2. Κακούλη δείξε μας μία, έστω μία ντομάτα ΠΟΠ, εκτός εκείνης .......του Περού. Γιατί μάλλον δεν ξεχωρίζεις τι είναι Π.Ο.Π. και τι είναι Γ.Ε. (Γεωγραφική Ένδειξη).
    Σημασία έχει ότι έχουν κατακτήσει την Ελληνική αγορά, λόγω της ποιότητας και της νοστιμιάς. Κατάλαβες υπονομευτή ζηλιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αναφερθηκε πουθενα οτι ειναι Π..Ο.Π. ουτε οτι ειναι καποια εντοπια ή ενδημικη.Η νοστιμια του συγκεκριμμενου προιοντος ωφειλετε στο μικροκλιμα της περιοχης κ στην γεωγραφικη της θεση.Θεωρω μικροπρεπες να βλεοω τετοια σχολια,ας ειμαστε ολοι ενωμενοι κ θετικοι στα προιοντα του νομου μας κ με χαρα να τα προβαλλουμε.Τα γενια δεν τα ευλογουμε μονοι μας ειναι ευλογημενα λογω της ευλογημενης περιοχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ