Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποντιακά Βαρένικα από το Μακροχώρι... στην Κομοτηνή!


Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου συμμετείχε για 2η φορά στο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο

Στο 7ο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 στο Θρυλόριο Κομοτηνής, συμμετείχε για δεύτερη φορά ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου.


Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας και φέτος, 16 ποντιακά σωματεία από όλη την Ελλάδα μαγείρεψαν και πρόσφεραν στον κόσμο ποντιακά εδέσματα, όπως χαψία, βαρένικα, πισία, πιροσκί, ωτία και άλλα.


Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου συμμετείχε με μια συνταγή άκρως παραδοσιακή και πολύ γευστική, τα βαρένικα, που, όπως αναφέρουν και οι άνθρωποι του συλλόγου, ξύπνησαν τις μνήμες του μικρού παιδιού που έτρωγε το αγαπημένο του φαγητό στο τραπέζι της γιαγιάς!

Η αναφορά του Συλλόγου για την συμμετοχή:

«Αυτό το συναίσθημα της "Αροθυμίας" προσπάθησε να μεταφέρει η αποστολή του συλλόγου μας στο Θρυλόριο, με μαγείρισσα την Ειρήνη Τσανακλίδου και συνοδοιπόρους τους, Λάζαρο Σαχπατζίδη, Γεωργία Συμεωνίδου, Ροδούλα Αμοιρίδου και Παύλο Παυλίδη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο τον κόσμο, που μας αγκάλιασε, το Σύλλογο Ποντίων "Η Κερασούντα και το Γαρς" και την Πρόεδρο Χρύσα Μαυρίδου για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία που μας προσέφεραν.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας , για του χρόνου... με την ομάδας μας ήδη να προετοιμάζεται για τη νέα συνταγή!».

Δείτε φωτογραφίες:
























Φωτογραφίες: facebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα & το Γαρς» - Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου

2 σχόλια:

  1. Μπράβο σας συντοπίτες....δείξτε τι σημαίνει παράδοση και εθιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΙΖΜΠΙΖΕ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ.
    ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ. ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΖΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ 5 ΦΡΑΓΚΑ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ ΣΕ ΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ