Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Βέροια - «Κάντε τεστ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές» λένε οι φαρμακοποιοί

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Βέροια. Σε επικοινωνία του veriotis.gr, με φαρμακείο που εφημερεύει στο κέντρο της πόλης μας, μας μετέφεραν την ανησυχία τους για τη διασπορά του ιού, τονίζοντας την ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας από τους πολίτες. 

Ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, οι ειδικοί προτρέπουν τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν φύγουν για τις διακοπές τους, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Απ' ότι φαίνεται, φέτος η κατάσταση είναι πολύ πιο επιβαρυμένη σε σχέση με πέρυσι την ίδια ακριβώς εποχή. Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των ηλικιωμένων άνω των 64 ετών, ιδιαίτερα όσων έχουν υποκείμενα νοσήματα. Αυτές οι ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο και σε περίπτωση νόσησης, είναι απαραίτητο να λάβουν αντιικά φάρμακα το συντομότερο δυνατό.

Η διασπορά του ιού επισημαίνεται κυρίως στα αστικά κέντρα, αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς πολλοί πολίτες ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, η διατήρηση αποστάσεων και η τακτική χρήση αντισηπτικών.

Η σύσταση για τεστ πριν τις διακοπές έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα επίπεδο προφύλαξης, βοηθώντας στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων και στη μείωση της διασποράς. Τα τεστ είναι εύκολα διαθέσιμα στα φαρμακεία και οι πολίτες καλούνται να τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά.

Συνοψίζοντας, η Βέροια αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Η προτροπή για διενέργεια τεστ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές κρίνεται απαραίτητη, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων και να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

11 σχόλια:

  1. Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να τους μείνανε τεστ covid stock

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρεχάτε πρόβατα κάντε τεστ και μπόλιασμα πριν τις,διακοπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δείτε που προετοιμάζουν πάλι να κλείσουν τις εκκλησίες τον 15αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κολλάει με την κοινωνία, αυτό έχει αποδειχθεί. Με τη λειτουργιά δεν ξέρουμε ακόμα αλλά δεν θα υπάρχει θέμα.
      Καλή Παναγιά σε όλους παιδιά.
      Καλά να μαστε

      Διαγραφή
  4. Στον τομεα μου σχεδον οι μισοι εχουν κρουσμα. Αναγκαζομαι να πηγαινω στην δουλεια με το αμαξι παρα με λεωφορειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια μακρυά από εμβόλια !!! Μακρυά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακριά και από φάρμακα!! Όλα τα φάρμακα!! Μακριά και από εγχειρήσεις!! Όλων των ειδών!! Μακριά και από εξετάσεις(π.χ. αιματολογικές, ουρολογικές κλπ)!! Όλων των ειδών!!

      Διαγραφή
  6. Ο covid δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συνάχι που το περνά ο οργανισμός μόνος του .
    Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας δεν υπάρχει λόγος για τον πανικό που δημιουργεί η Ελληνική Ένωση Φαρμακοποιών.....και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ, είσαι σίγουρος;
      Αχ οι 5 τελίτσες και το: και όχι μόνο. με άγχωσε πολύ.
      Τι μας κρύβεις, μίλα μας, έχουμε παιδιά, δικούς μας ανθρώπους

      Διαγραφή
  7. ΨΟΒΙΝΤ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Ο ΣΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΧΑΖΟΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ. ΤΡΙΧΑΤΙ ΧΟΥΡΙΑΝΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ τώρα γιατί φωνάζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ