Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς να κρατήσετε γερά τα μαλλιά σας μετά τα 50

Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό το σώμα σας να περνάει από πολλές διαφορετικές αλλαγές. Οι αλλαγές στα μαλλιά σας είναι μέρος αυτής της διαδικασίας. Τα μαλλιά αλλάζουν χρώμα και υφή με την πάροδο του χρόνου. Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι έχετε λεπτότερα μαλλιά ή λιγότερα μαλλιά καθώς μεγαλώνετε. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε πράγματα για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας μετά την ηλικία των 50 ετών.

Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά σας καθώς μεγαλώνετε

Καθώς μεγαλώνετε, μπορείτε να υποστηρίξετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας με διάφορους τρόπους.

Πλένετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά

Το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να τα κάνει να γίνουν ξηρά και εύθραυστα. Μην λούζετε τα μαλλιά σας πάρα πολύ συχνά. Διατηρήστε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό, λούζοντάς το τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Ειδικά εάν είστε γυναίκα, χρησιμοποιήστε μαλακτική κρέμα και προϊόν για τον όγκο των μαλλιών σας. Η χρήση κοντίσιονερ μετά το λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε υγρασία για να αναπληρώσετε τη λάμψη και τα φυσικά έλαια των μαλλιών που μπορεί να έχουν αφαιρεθεί. Μπορείτε να προσθέσετε σπρέι volumizers για να δυναμώσετε κάθε τούφα μαλλιών, γεμίζοντάς τα και προσθέτοντας συνολικά περισσότερο όγκο.

Επιλέξτε το σωστό προϊόν

Βάφετε τα μαλλιά σας; Είναι καλύτερο να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία στυλίστα που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την ασφαλέστερη βαφή για τον τύπο των μαλλιών σας. Μπορούν επίσης να σας δώσουν συμβουλές για τα καλύτερα σαμπουάν, μαλακτικά και άλλα προϊόντα για τα μαλλιά.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα καθημερινά εργαλεία θερμικού styling, όπως τα πιστολάκια, τα ψαλίδια για μπούκλες κ.ά. Η περιστασιακή χρήση αυτών των εργαλείων είναι συνήθως μια χαρά. Ωστόσο, αν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια για τα μαλλιά σας. Εάν χρησιμοποιείτε εργαλεία θερμικού styling, εφαρμόστε ένα προστατευτικό θερμότητας στα μαλλιά σας πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί να προσθέσει υγρασία και να δώσει στα μαλλιά σας μια προστατευτική επίστρωση.

Τρώτε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες

Καθώς μεγαλώνετε, είναι σύνηθες να αρχίζετε να τρώτε λιγότερο. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε διατροφική ανεπάρκεια. Επειδή οι θύλακες της τρίχας αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε πρωτεΐνες στη διατροφή σας.

Τροφές όπως το κόκκινο κρέας, το σπανάκι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αυγά, τα μούρα και το αβοκάντο είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να λαμβάνετε καθημερινά μια πολυβιταμίνη για να αναπληρώσετε τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μην λαμβάνετε από τις τροφές που τρώτε.

Ελέγξτε τα φάρμακά σας

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη ή την απώλεια μαλλιών. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει πώς να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιδράσεων.

Πότε να επισκεφθείτε το γιατρό σας

Οι αλλαγές στα μαλλιά σας είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Οι υγιεινές επιλογές του τρόπου ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε, να επιβραδύνετε ή να αποτρέψετε πράγματα που έχουν σχέση με την απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με την ηλικία.

Ορισμένα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν μια υποκείμενη κατάσταση υγείας ή μια γρήγορα εξελισσόμενη ασθένεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τριχόπτωση ή φαλάκρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε:

  • Ξαφνική κατά τόπους απώλεια μαλλιών.
  • Μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη απώλεια μαλλιών κατά το χτένισμα ή το λούσιμο των μαλλιών σας
  • Υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών αν είστε γυναίκα.

Η ξαφνική απώλεια μαλλιών μπορεί να σηματοδοτεί μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση όπως η γυροειδής αλωπεκία. Αυτό συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται στους θύλακες των τριχών σας. Μπορεί να προκληθεί από έντονο στρες. Εάν ανησυχείτε για την τριχόπτωση ή ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να αναπτύξετε και να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά σας καθώς μεγαλώνετε, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Μετά τα 50 λέει. Εμείς από τα 23 τα χάσαμε χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Κοινωνία, πού να μείνουν μαλλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για μυαλα να βγαλεις Βεροιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ