Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Πλημμύρισε» το Σέλι στη «Γιορτή Πίτας»

Η συμμετοχή και η διάχυτη αγάπη προς την παράδοση χαρακτήρισαν την καθιερωμένη «Γιορτή της Πίτας», που αναβίωσε ακόμα μια χρονιά
στο γραφικό χωριό του Βερμίου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Τουριστικός Όμιλος Σελίου.


Οι Σελιώτισσες συμμετείχαν στην γιορτή με τις πίτες τους, που με χαρά, ιδιαίτερο μεράκι, ξεχωριστή τεχνική και παλιές παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές ετοίμασαν. Οι πίτες εκτέθηκαν σε μεγάλες τραπεζαρίες στην κεντρική πλατεία του χωριού και αφέθηκαν στον θαυμασμό των Σελιωτών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, πριν μοιραστούν προσφέροντας την ξεχωριστή γευστική διάσταση της παράδοσης.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους oι Βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος και Τάσος Μπαρτζώκαν, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα κ.α.

Ένα ταξίδι στην παράδοση και στην γεύση που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους. Ήταν μια εκδήλωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχε πλήθος κόσμου.












6 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κάποιοι θα έτρωγαν από δυό....

      Διαγραφή
    2. Γιατί κάποιοι ειναι πολύ καλοί στην...αντιγραφή!

      Διαγραφή
    3. Ενημερωτικά, η μία γιορτή ορίστηκε για τις 27 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και η άλλη για τις 28 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή! Πριν σχολιάσετε, ανατρέξτε στις ανακοινώσεις των αντίστοιχων Συλλόγων!

      Διαγραφή
  2. 'Οπου ακούς πολλές πίτες κράτα και μικρό ταπεράκι (παλιά παροιμία του βουνού και του λόγγου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την μπατσαρα δεν είδαμε, έχασε τέτοια εκδήλωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ