Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανικός στο ποντιακό γλέντι του Μακροχωρίου - Έπεσε η αυλαία του διήμερου καλοκαιρινού χορού

Ολοκληρώθηκε δημιουργώντας ευχάριστες αναμνήσεις ο διήμερος καλοκαιρινός χορός που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στις 6 και 7 Ιουλίου.

Το βράδυ της Κυριακής, 7 Ιουλίου, έπεσε η αυλαία της εκδήλωσης, με τον κόσμο να «κατακλύει» τον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Μακροχωρίου.

Δείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα ΕΔΩ.

Τη βραδιά συντόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, Παύλος Παυλίδης, με τον χοροδιδάσκαλο Κυριάκο Παλασίδη να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό πριν την έναρξη των χορευτικών. Το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε την παρουσίαση ποντιακών χορών από το προπαιδικό, παιδικό και εφηβικό τμήμα του Συλλόγου, με τα παιδιά να κερδίζουν τις εντυπώσεις υπό την καθοδήγηση του κ. Παλασίδη.


Στο τραγούδι και τη λύρα ήταν η Ανθή Καλαϊτζίδου και ο Βασίλης Στεφανίδης και στα νταούλια ο Χρήστος Ελευθεριάδης και ο Χρήστος Τσανακτσίδης.

Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκαν οι αδελφοί Κοπαλά, οι οποίοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Μακροχώρι, αποδεχόμενοι χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του τοπικού συλλόγου. Ο Αλέξανδρος Κοπαλάς ξεσήκωσε το κοινό του Μακροχωρίου ερμηνεύοντας πασίγνωστα ποντιακά άσματα, υπό την συνοδεία του αδερφού του Άκη Κοπαλά (Τραγούδι, Πλήκτρα), του Κώστα Παπαδόπουλου (Λύρα) και του Κώστας Προσόδα (Τύμπανα).


Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Χρήστος Βοργιάδης εκπροσωπώντας τον Δήμο Βέροιας και ο Πρόεδρος της ΤΚ Μακροχωρίου, Βαλάντης Κεχαΐδης.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης:


















































































2 σχόλια:

  1. Να ξεκινήσω με μία διόρθωση, η αυλαία δεν έπεσε το βράδυ της Κυριακής αλλά τα ξημερώματα της Δευτέρας.
    Και στη συνέχεια να συγχαρώ τους διοργανωτές που προέβλεψαν να διασκεδάσει όχι μόνο ο κόσμος που παραβρέθηκε στον αυλόγυρο του σχολείου αλλά και οι περίοικοι αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το "μάτι του κυκλώνα".
    Γιατί αυτό δεν ήταν πολιτιστικό δρώμενο μιας και πρωταγωνιστικό ρόλο σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε "πολιτιστικός σύλλογος" αλλά μια μεταμεσονύχτια ηχορύπανση χωρίς ίχνος σεβασμού προς τον συνάνθρωπο αυτόν μάλιστα που θα έπρεπε να σηκωθεί το πρωί της Δευτέρας για το μεροκάματο.
    Και αναρωτιέμαι γιατί διαμαρτύρονται κάποιοι για τα γλέντια των κατά τα άλλα συμπαθών συνανθρώπων μας που ξεσηκώνουν συχνά τη περιοχή.
    Πολιτιστικά δρουν κι αυτοί.
    Μάλλον πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας "Ουδεμία ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας , θα γράψω επώνυμα μιας και δε χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας κ.α Χ......ίδου!

    Παρόλη τη συμφωνία που είχαμε μεταξύ μας, αποφασίσατε να μας στείλετε της αστυνομία από της 23:00 και δώρο μια μήνυση!

    Εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την "αλληλεγγύη" και την "εν συναίσθηση" που δείχνετε στους συνανθρώπους του μεροκάματου, τέτοια που φρονήσατε να εκκαθαρίσετε την περιοχή από οποιαδήποτε "ηχορύπανση" .... όπως το γλέντι γάμου λίγα μέτρα πιο κάτω από εσάς !

    Εννοείται πως και το σχολείο αν μπορούσατε θα το είχατε κλείσει λόγω ηχορύπανσης!

    Το πρόβλημα δυστυχώς είναι ο ίδιος σας εαυτός, γιατί δεν μπορείτε να βλέπετε ανθρώπους να "γελούν" και να "χαίρονται" .

    Εννοείται πως όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες του " Να είχαμε να λέγαμε!"

    Καλή σας συνέχεια και εύχομαι Αγάπη στην Καρδιά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ