Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άξιες! Δύο Βεροιώτισσες Παιδίατροι στην ανθρωπιστική αποστολή στην Νότια Μαδαγασκάρη


Μια εθελοντική ομάδα 15 Παιδιάτρων, μελών της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, θα ταξιδέψουν από τις 7 έως τις 20 Αυγούστου στην Νότια Μαδαγασκάρη, προκειμένου να συμμετέχουν σε ανθρωπιστική αποστολή, σε συνεργασία με την Επισκοπή Τολιάδας και Ν. Μαδαγασκάρης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας.

Στην ομάδα αυτή θα συμμετέχουν και Παιδίατροι από την Βέροια, η Αγγελική Δημάκου και η Σταυρούλα Παπαχατζή, οι οποίες, θα αφήσουν για ένα διάστημα την άνεση του σπιτιού τους και την «πολυτέλεια» του ιατρείου τους και στο πλαίσιο της αποστολής, θα επισκεφθούν την περιοχή, για να παράσχουν ιατρική φροντίδα, κλινική εξέταση και φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της περιοχής Τουλεάρ και των γύρω χωριών, παιδιά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και έλλειψης βασικών υποδομών υγείας.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων και τον Πρωτοπρ. Νεκτάριο Σαββίδη στην εκδήλωση της 6ης Ιατρικής Εβδομάδας

Οι κυρίες Δημάκου και Παπαχατζή, με χρόνια εμπειρίας στην παιδιατρική, θα αναλάβουν, κάτω από δύσκολες και συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, τη φροντίδα εκατοντάδων παιδιών που υποφέρουν από ασθένειες. Όπως είναι γνωστό, το 15% των παιδιών στην Ν. Μαδαγασκάρη πεθαίνει πριν καν συμπληρώσει το 1ο έτος της ζωής του ενώ ο μέσος όρος ζωής είναι τα 50 έτη για τους άνδρες και τα 55 έτη για τις γυναίκες.

Η αποστολή αποσκοπεί στην παροχή βασικής ιατρικής φροντίδας και φαρμάκων που είναι απαραίτητα για την καθημερινή υγεία των παιδιών στη Νότια Μαδαγασκάρη. Η περιοχή αυτή, λόγω της απομόνωσής της και της έντονης φτώχειας, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και υπηρεσίες υγείας.

Οι κυρίες Δημάκου και Παπαχατζή, με την κα Όλγα Τζέτζη, επικεφαλής της αποστολής και την κα Αλεξάνδρα Ανανιάδου, πρόεδρο του «Μονόγραμμα»

Οι δύο Παιδίατροι παραβρέθηκαν την Κυριακή στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο μπάσκες της Ελιάς, προκειμένου να συγκεντρωθεί ποσό που θα ενισχύσει την ανθρωπιστική αποστολή, τιμώντας μάλιστα τους μουσικούς και χορωδούς από το σύνολο «Μονόγραμμα» και το σχήμα «Μπούσουλας» που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην φιλανθρωπική βραδιά (δείτε εδώ το ρεπορτάζ από την εκδήλωση).

Ας ευχηθούμε οι δύο παιδίατροι να επιστρέψουν στη Βέροια με πλούσιες εμπειρίες και την ικανοποίηση ότι συνέβαλαν στη βελτίωση της ζωής πολλών παιδιών σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και φτωχές περιοχές του κόσμου.

12 σχόλια:

  1. Πως επιτρέπει ο πανάγαθος και παντοδύναμος θεός, να συμβαίνει αυτό σε παιδάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πως επιτρέπεις την κοιλιά σου να χορταίνει και να σκάει από φαγητό?
      Εσύ πως επιτρέπεις τον εαυτό σου να έχεις περισσότερα αγαθά και να τρομάζεις να στερηθεις 1 ευρω για κάποιον άλλο?
      Εσύ πως επιτρέπεις τον εαυτό σου να μην συμμετέχει για 1 ένα μήνα εθελοντικά στην Αφρική και ζητάς καλοπέραση και ξεκούραση?
      Άσε τον Θεό και κοίτα Εσύ τι κάνεις από τα παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος 2:21 ευτυχώς σε καλύπτει η ανωνυμία ειδάλλως θα γινοσουν ρεζίλι σε όλη τη Βέροια,εκτός αν έχεις κοτσίδα(δύσκολο) και γράψεις με ονοματεπώνυμο.

      Διαγραφή
    3. Προς τον 6.06
      Η Ιερα εξεταση εχει πανω απο 300 χρονια που καταργηθηκε,γνωριζεις κατι που αγνοουμε ?

      Διαγραφή
    4. Μαρεσει που γράφεις και στον πληθυντικό....μη ανησυχείς η Ιερά εξέταση για σένα κρύβεται πίσω από την ανωνυμία σου. Σε μια είδηση που κάποιοι άνθρωποι νοιάζονται και το κάνουν στην πράξη εσύ επιβαιβαιωνεις ότι υπάρχουν άτομα σαν εσένα γεμάτα κακία και κόμπλεξ. Και που ασχολούνται άνθρωποι μαζί σου ,αξία σου δίνουν και πίστεψέ με,δε αξίζει.

      Διαγραφή
    5. 3:32μ.μ- Εσύ πώς επιτρέπεις στον εαυτό σου να προσκυνά αυτούς που παίρνουν τα εύσημα, οι ιεράρχες που καλούν τον κόσμο να συνεισφέρει ανώνυμα και μετά αυτοί εμφανίζονται ως φιλάνθρωποι; Οι γιατροί, πιστεύεις πραγματικά πως το κάνουν από την καλή καρδιά τους; Είπες στον άλλο, άσε τον Θεό κ κοίτα τι κάνεις εσύ. Αυτός είναι ένας απλός θνητός κ έχει περιορισμένες δυνατότητες. Ο παντοδύναμος, για να μην αλλάζει την θλιβερή κατάσταση, μάλλον δεν θέλει. Εκτός κι αν δεν μπορεί, αν δεν είναι παντοδύναμος κ πανάγαθος... Αν θέλεις πολιτισμένο διάλογο, μετά χαράς!

      Διαγραφή
  2. Όπως επιτρέπει εσένα τον ανόητο να κάνει αυτό το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια και χίλια μπράβο σε αυτούς που βάζουν πίσω οικογένεια και τα θέλω τους για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την αγαπημένη μας παιδίατρο Κ. Σταυρουλα δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο! Μπράβο και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στην Σταυρούλα και την Αγγελική για την προσφορά τους στα παιδιά της Αφρικής. Εύχομαι καλή επιτυχία στην αποστολή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ