Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι Βεροιώτες που είδαν τον τελικό στην Πορτογαλία - 20 χρόνια από την κατάκτηση του Euro

Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, η Ελλάδα έγραψε την πιο ένδοξη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο γήπεδο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Οι Βεροιώτες, πιστοί και αφοσιωμένοι οπαδοί, ήταν παρόντες σε αυτή τη μοναδική στιγμή, γεμίζοντας τις εξέδρες με το πάθος και τον ενθουσιασμό τους. Στην φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων ο Κώστας Έξαρχος, ο Κώστας Σαμανίδης και ο Στέλιος Μεϊμαρίδης.

Η πορεία της Εθνικής Ομάδας μέχρι τον τελικό ήταν γεμάτη ένταση και συγκινήσεις, με κάθε παιχνίδι να προσφέρει στιγμές θριάμβου και αγωνίας. Όμως, η κορύφωση ήρθε την 4η Ιουλίου του 2004, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε την διοργανώτρια χώρα, την Πορτογαλία, μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους. Οι Βεροιώτες, με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια και τα συνθήματα στα χείλη, έδωσαν έναν παλμό που αντηχούσε σε όλο το γήπεδο.

Όταν ο Άγγελος Χαριστέας σκόραρε το χρυσό γκολ, η έκρηξη χαράς ήταν ανεπανάληπτη. Οι Βεροιώτες πανηγύρισαν με τέτοια ένταση που φάνηκε σαν να βρισκόταν όλη η Ελλάδα μαζί τους. Τα συνθήματα, τα τραγούδια και οι αγκαλιές πλημμύρισαν το «Ντα Λουζ», κάνοντας τους Έλληνες να νιώσουν ότι αυτό το επίτευγμα ήταν έργο όλης της χώρας.

Είκοσι χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές και οι Βεροιώτες συνεχίζουν να αναπολούν εκείνη τη μαγική βραδιά που σφράγισε την ελληνική ψυχή και έδειξε σε όλη την Ευρώπη την αληθινή δύναμη της ομαδικότητας και της πίστης. 

Μην ξεχνάμε πως στην απόστολή του Ρεχάγκελ υπήρχε και ένας Βεροιώτης ποδοσφαιριστής. Ο λόγος φυσικά για τον Παντελή Καφέ, ο οποίος αν και δεν είχε αγωνιστική συμμετεοχή σε εκείνο το Euro, καθόταν στον πάγκο της Εθνικής και έζησε από κοντά το Έπος της Πορτογαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ