Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέα επένδυση για φωτοβολταϊκά στην Ημαθία

Προχωρά νέα επένδυση για φωτοβολταϊκά στην Ημαθία. Πρόκειται για έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 46,5006 MW, στην θέση «Αγγελοχώρι» της ΔΕ Ειρηνούπολης του Δ. Νάουσας, ΠΕ Ημαθίας, με συνοδό έργο την κατασκευή Κέντρου Υπερηψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στη θέση «Ριζό» της ΔΕ Σκύδρας, του Δ. Σκύδρας, ΠΕ Πέλλας.

Περιγραφή του έργου

Το έργο αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ΦΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 46,5006 ΜW, στην θέση «Αγγελοχώρι» της ΔΕ Ειρηνούπολης, του Δ. Νάουσας, ΠΕ Ημαθίας και την κατασκευή Κέντρου Υπερηψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στη θέση «Ριζό» της ΔΕ Σκύδρας, του Δ. Σκύδρας, ΠΕ Πέλλας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει το ypodomes.com, το γήπεδο εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού σταθμού έχει συνολική επιφάνεια 693.936,55 τ.μ., αποτελείται από δύο (2) γεωτεμάχια, Γεωτεμάχιο Α: 214.547,95 τ.μ. και Γεωτεμάχιο Β: 479.388,60 τ.μ., σύμφωνα με τo τοπογραφικό διάγραμμα – σε τρία (3) τμήματα – που αναρτήθηκε στο ΗΠΜ και συνοδεύει την υποβληθείσα ΜΠΕ.

Η χωροθέτηση των 81.850 Φ/Β πλαισίων, ονομαστικής ισχύος 570 το καθένα, αποτυπώνεται στο διάγραμμα κάλυψης  – σε τρία (3) τμήματα –  που αναρτήθηκε στο ΗΠΜ και συνοδεύει την υποβληθείσα ΜΠΕ.

Ο ΦΣΠΗΕ προτείνεται να συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) μέσω του Κέντρου Υπερηψηλής Τάσης (ΚΥΤ), το οποίο θα κατασκευαστεί σε γήπεδο εμβαδού 31.449,38 τ.μ., στη θέση «Ριζό» της ΔΕ Σκύδρας του Δ. Σκύδρας ΠΕ Πέλλας, από το οποίο διέρχεται η Γ.Μ. 400 kV «Θεσσαλονίκη – Αμύνταιο» (τμήμα «ΚΥΤ Λαγκαδά – ΚΥΤ Αμύνταιο»). Η διασύνδεση του σταθμού με το ΚΥΤ γίνεται μέσω υπόγειου δικτύου ΜΤ 33kV μήκους 7,871km όπως αποτυπώνεται στο ανωτέρω διάγραμμα κάλυψης που αναρτήθηκε στο ΗΠΜ και συνοδεύει την υποβληθείσα ΜΠΕ.

Η πρόσβαση στο χώρο του έργου θα γίνει μέσω υφισταμένης αγροτικής οδού και δεν προβλέπονται για τις ανάγκες του έργου έργα οδοποιίας.

Ο ακριβής τρόπος διασύνδεσης του Σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του θέματος θα γίνει με τον τρόπο που θα περιγράφεται στους όρους σύνδεσης του με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.) ή τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Δ.Μ.Η.Ε.).

Για την ασφάλεια του έργου θα γίνει περίφραξη των εγκαταστάσεων και θα τοποθετηθεί σύστημα τηλεπίβλεψης, σύστημα ασφαλείας (επιτήρησης, καταγραφής με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης) με κάμερες, σύστημα συναγερμού και καμερών του Σταθμού.

Για την υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, όπως αποψιλώσεις και εξομάλυνση του εδάφους, εργασίες εκσκαφής για τη θεμελίωση των στηρίξεων των φωτοβολταϊκών πλαισίων, εργασίες διάνοιξη τάφρων για την τοποθέτηση των καλωδίων μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και των απαραίτητων επιχωματώσεων στη συνέχεια. 

9 σχόλια:

  1. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,μια μεγάλη εφεύρεση της πράσινης φτωχό ποίησης του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζαμπα ρευμα απο τον ηλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το κάρβουνο πληρώναμε ρεύμα 50-60 τον μήνα.
    Τώρα με τις ανανεώσιμες πηγές κάτω από 100 δεν πέφτει ο λογαριασμός.
    Να τις βράσω τις ανανεώσιμες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει λογική.
    Μετατρέπουμε παραγωγικά κομμάτια γης σε φωτοβολταϊκά, αντί να τα κάνουμε σε άγονα ορεινά κλπ μέρη. Το ίδιο έγινε και στην Αγ. Κυριακή περιοχή Αλεξάνδρειας δίπλα αποντην Εγνατία. Το ίδιο γίνεται παντού.
    Σε λιγα χρόνια θα πληρώσουμε αυτη την απερισκεψία μας, οταν δεν θα αρκεί η καλλιεργήσιμη γη ια να μας ταΐσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα φωτοβολταικα ειναι για τροχοσπιτα εξοχικα και πολυκατοικιες. δεν ειναι για παρκα. Η βουλγαρια τα καταργησε γιατι ειναι ειναι πεταμενα λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Αν συνέφερε, πρώτη η ΔΕΗ θα επένδυε σ'αυτά και όχι στα κορόϊδα τους πολίτες.

      Διαγραφή
    2. Κατανοητή η ζήλεια ορισμένων

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ