Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσης στη Δοβρά

Το εσπέρας της Τρίτης, 9ης Ιουλίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας, o

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της εν Δοβρά συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης που εορτάζεται ετησίως στις 10 Ιουλίου. Ακολούθως τελέστηκε όπως κάθε Τρίτη η Ιερά Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού και αναγνώστηκε η ειδική ευχή.


Στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, μαζί με το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου τίθεται σε προσκύνηση η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης, η οποία μεταφέρθηκε τον Ιούνιο του 2017 από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους και έκτοτε παραμένει στον Ιερό Ναό προς ευλογία των ευλαβών προσκυνητών.

Ιδιαίτερη ευλογία αποτελεί το γεγονός ότι ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσης συμπίπτει με την 30η επέτειο από την ενθρόνιση του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος από την 10η Ιουλίου 1994, ημέρα της ενθρονίσεως του στην Ιερά μας Μητρόπολη, μέχρι και σήμερα διαποιμαίνει θεοφιλώς και θεαρέστως τον ευσεβή λαό του Θεού.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Παναγίας Τριχερούσης και την 30η επέτειο από την ενθρόνιση του Ποιμενάρχου μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ