Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καταγγελία στο MEGA για μολυσμένο νερό με αρσενικό στον Άραχο Αλεξάνδρειας

Συστάθηκε κλιμάκιο από την Π.Ε. Ημαθίας, όπου έκανε αυτοψία και στάλθηκε δείγμα νερού για ανάλυση



Καταγγελία στο MEGA και στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου έγινε από κτηνοτρόφο του Άραχου Ημαθίας. Ο κτηνοτρόφος έβλεπε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να χάνει τα ζώα του το ένα μετά το άλλο. Ο ίδιος ανακάλυψε μετά από καιρό πως για αυτό ευθυνόταν το νερό που ήταν μολυσμένο από αρσενικό.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του MEGA, δίπλα στο νερό βρίσκονται πεταμένα μπουκάλια από φυτοφάρμακα, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που άφηναν τα απορρίμματά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθεί το νερό με αρσενικό.

«Μιλάμε για καταστροφή», είπε ο κτηνοτρόφος Θανάσης Κατσαρός, ο οποίος έχει χάσει τουλάχιστον 100 πρόβατα τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε ο ίδιος στο Live News και τον Άγγελο Λαμπίδη, από το μολυσμένο νερό πίνουν πολλά ζώα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με διακοπή η παραγωγή γάλακτος, ενώ πολλοί αγρότες χρησιμοποιούν το νερό για τις καλλιέργειές τους.

Δείτε το απόσπασμα:



Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, μετά την καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε, και με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, συστήθηκε κλιμάκιο συναρμοδίων υπηρεσιών, το οποίο προέβη σε αυτοψία του χώρου.

Ελήφθη δείγμα νερού από την γεώτρηση που ήταν αντικείμενο της καταγγελίας, το οποίο εστάλη σε πιστοποιημένο φορέα.
Σε περίπτωση διαπίστωσης ύπαρξης αρσενικού ή άλλων βαρέων μετάλλων θα εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία.

4 σχόλια:

  1. Και να ταν μόνο εκεί...τα πολλά δεν βγαίνουν σε δημοσιότητα. Όλος ο κάμπος μολυσμένος είναι. Κανένας έλεγχος , κανένα πρόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας δεν βγαίνει να τον υπεράσπισει. Μουγκα.....Τα σκουπίδια όλης της Ημαθίας καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Πέλλας. Τα λήμματα στην τάφρο 66και έπειτα στην Κουλούρα. Για να ενωθούν με τον Αλιάκμονα. Ένας οικολογικός κύκλος είναι όλα Τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλος ο κάμπος τα ίδια χάλια είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 19/3/2024 προκλήθηκε από την Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και το ΤΟΕΒ Τρικάλων ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ημαθίας με θέμα: Η ανακύκλωση των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων. Κατά τη σύσκεψη υπήρξε εσκεμμένη απουσία του Αντιπεριφερειάρχη και συντονίστρια ήταν η κ. Καρατζούλα. Το πόρισμα της συζήτησης ήταν να προκύψει ένα κοινό κείμενο από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς και να αποσταλεί από την "Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ" στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ΥΠΟΒΑΘΜΊΖΟΝΤΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ. Τελικά τορπιλίστηκε εκ των έσω η προσπάθεια και δεν ευοδώθηκε. Παρ' όλα αυτά η "Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ" έθεσε το θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον κ. Βασίλη Ρόκου και συγχρόνως απέστειλε φάκελο - email προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες.
    Ο διαχειριστής της "Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ"
    Ζήνας Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ