Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η εκπαιδευτικός Γεωργία Τσουμίτα με το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ισπανία

Από την 27η Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2024 η εκπαιδευτικός ΠΕ70 του Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου-Ράχης, Γεωργία Τσουμίτα, συμμετείχε μέσω του προγράμματος Erasmus+ KA122 στη δράση κινητικότητας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η σειρά μαθημάτων που παρακολούθησε είχε τίτλο: «A Happy Lesson: Valuable Tips to Create a Joyful Classroom». Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από άλλες 4 χώρες της Ευρώπης: Ρουμανία, Πολωνία, Σουηδία και Κύπρο.

Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν ήταν όλες βιωματικές, πολύ ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές... υποστηρίζοντας επάξια τον τίτλο του προγράμματος. Στόχος ήταν να εμπλουτίσουμε το εκπαιδευτικό μας «ρεπερτόριο» με πιο σύγχρονες, χαρούμενες και παιγνιώδεις μεθόδους διδασκαλίας που λαμβάνουν υπόψη τα ενδιαφέροντα των μικρών μαθητών/τριών, έτσι ώστε το μάθημα να γίνει πιο ελκυστικό και να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για μάθηση.

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν το μεσημεριανό μάθημα που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας (MNAC = Museu Nacional d’Art de Catalunya) και οι υπαίθριες δραστηριότητες που ακολούθησαν στο πάρκο Montjuic.

Η τελευταία ημέρα αφιερώθηκε σε πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη της Βαρκελώνης, η οποία διαθέτει πλούσια καλλιτεχνική ιστορία.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τους άλλους συμμετέχοντες του προγράμματος -με τους οποίους αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις- και την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης από την εκπαιδεύτριά μας, Maria del Monte, από τον οργανισμό Europass Teacher Academy. Ήταν μια υπέροχη, πρωτόγνωρη και εποικοδομητική εμπειρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ