Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η ανομβρία «φρέναρε» την παραγωγή ντομάτας στα Ριζώματα

Η ανομβρία στα Ριζώματα Ημαθίας προκάλεσε σοβαρή μείωση στην παραγωγή ντομάτας, επιδεινώνοντας ήδη υπάρχοντα προβλήματα στον αγροτικό τομέα. Η έλλειψη βροχής δημιούργησε συνθήκες ξηρασίας, δυσκολεύοντας την καλλιέργεια και μειώνοντας τις αποδόσεις των καλλιεργητών. 

Πολλοί νέοι έχουν εγκαταλείψει τα χωράφια αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες στις πόλεις, αφήνοντας πίσω τους έναν γερασμένο πληθυσμό αγροτών. Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, καθώς οι λιγοστοί καλλιεργητές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της παραγωγής χωρίς τη βοήθεια των νέων και χωρίς επαρκή υποστήριξη από το κράτος. 

Η κατάσταση απαιτεί άμεση δράση για την ενίσχυση της αγροτικής κοινότητας και την προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες, καθώς η συγκεκριμένη ντομάτα αποτελεί πηγή πλούτου για το χωριό των Πιέριων και θεωρείται από τις νοστιμότερες σ' ολόκληρη την Ελλάδα.

Δείτε στο παρακάτω video το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

3 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ανομβρία αλλά ο τρόπος παραγωγής που έχει μείνει όπως των παππούδων τους. Ακόμα ποτίζουν με κατάκλιση και φυσικά μετά δεν τους φτάνει το νερό και τοσα αλλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αετος εισαι ,κατακλιση ειδες στο βιντεο?
      Να σε παρει η αεροπορια να σε βαλουμε στα ρανταρ στο Αιγαιο.

      Διαγραφή
  2. Κάνε καμιά βόλτα στους μπαχτσέδες πεζοναύτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ