Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απίστευτο! Χάνουν το φοιτητικό επίδομα πολλοί φοιτητές που πιάνουν καλοκαιρινή δουλειά!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!  Τη στιγμή που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στα χωράφια, τα εργοστάσια και φυσικά στον τουρισμό, η κυβέρνηση "πυροβολεί τα πόδια της", καθώς ακόμα εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση για τους φοιτητές. 

Τι συμβαίνει; Σημαντικό ώς συντριπτικό είναι το ποσοστό των φοιτητών που δικαιούνται φοιτητικό επίδομα. Όσοι όμως επιλέγουν να κάνουν καλοκαιρινή εργασία (νόμιμη και όχι "μαύρη") έρχονται προ δυσάρεστης έκπληξης όταν στην οικογενειακή φορολογική δήλωση αυξάνονται τα εισοδήματα για μερικές εκατοντάδες ευρώ με αποτέλεσμα να χάνεται το δικαίωμα σε φοιτητικό επίδομα! 

Αν όντως θέλει η κυβέρνηση να στηρίξει τους νέους, να βγάλουν νόμιμο χαρτζιλίκι και να κολλήσουν μερικά ένσημα, αλλά και να βοηθήσει επιχειρήσεις που ψάχνουν εργαζόμενους "με το ντουφέκι" θα πρέπει άμεσα - γιατί όχι και αναδρομικά - να υπάρξει εξαίρεση για την εργασία των φοιτητών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

7 σχόλια:

  1. Σωστό οικονομικά και δίκαιο κοινωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ηλίθιος δεν έχει ούτε ουρά ,αλλά και ούτε κέρατα,από αυτά που κάνει τον καταλαβαίνεις. Καιρός αυτοί οι επικίνδυνοι ηλίθιοι να πάψουν να διαφεντεύουν την ζωή μας. Σε εσάς το λέω μπεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλακεια κανανε που κοβουν το φοιτητικο επιδομα. Ο φοιτητης εχει εξοδα σπιτιου και λογαριασμου. Απο τους γονεις συνεχεια θα παιρνει? Ημαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπα, δεν τα λέτε ολοκληρωμένα. Ένας γονέας κάνει τον φοιτητή ως προστατευόμενο μέλος όταν αποκτά εισόδημα πάνω από 3.000€ και προστίθεται στο εισόδημα του γονέα. Όταν αποκτά κάτω από 3.000€, κάνει ξεχωριστή φορ. δήλωση ο φοιτητής και εξακολουθεί να είναι προστατευμένο μέλος και παίρνει κανονικά το επίδομα.
    Συνήθως για εργασία δύο μηνών, Ιούλιο - Αύγουστο και σε εργοστάσιο, δεν ξεπερνάει το παραπάνω όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δώσε σωστή πληροφόρηση Βεροιώτη και μην τρομοκρατείς τον κόσμο. Υπάρχει πλαφόν εισοδήματος για να κοπεί το επίδομα. Δώσε αρ ΦΕΚ /έτος, άρθρο, σελίδα, ανέφερε τις πηγές σου τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεροιώτη,συλλαμβάνεσαι off side!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τριτεκνος, πρωτοετείς και οι τρεις επειδή πήγαν ομαδάρχης στη κατασκήνωση και Λάβαν από 70€η κάθε μία προσθέτονται στη δήλωση μου 9000€ τι άλλο να πούμε και χάνω τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ