Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συναυλία για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης πραγματοποιήθηκε στο μπάσκετ της Ελιάς

Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου στο γήπεδο μπάσκετ της Ελιάς, με σκοπό την ενίσχυση της Ιεραποστολής «ΦροντίΖΩ τα παιδιά της Νοτίου Μαδαγασκάρης».


Τη συναυλία διοργάνωσαν το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο Μονόγραμμα, σε συνεργασία με την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας, του Δήμου Βέροιας και του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και με την συμμετοχή του Βεροιώτικου μουσικού σχήματος Μπούσουλας.


Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Μονογράμματος Αλεξάνδρα Ανανιάδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, η πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος και επικεφαλής της αποστολής Όλγα Τζέτζη, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ και μέλος του Μπούσουλα Κώστας Ρίζος, ενώ μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απηύθυνε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κύριος Πρόδρομος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Τζαφερόπουλος και Θανάσης Δέλλας, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βοργιάδης και πολύς κόσμος που θέλησε να συνεισφέρει στον ιερό αυτό σκοπό.


Πριν την έναρξη της συναυλίας, οι δύο Παιδίατροι από την Βέροια, Αγγελική Δημάκου και Σταυρούλα Παπαχατζή, που θα συμμετέχουν στην αποστολή, απένειμαν αναμνηστική πλακέτα στους εκπροσώπους του Μπούσουλα και του Μονογράμματος, Κώστα Ρίζο και Αλεξάνδρα Ανανιάδου, ευχαριστώντας τους για την συμμετοχή τους.

Λίγα λόγια για την αποστολή

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος έστειλε δύο ανθρωπιστικές βοήθειες στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, με φάρμακα, τρόφιμα, χαρτικά, είδη προσωπικής υγιεινής, σχολικά είδη, ρούχα, αλλά και εκκλησιαστικά είδη για τις ανάγκες της τοπικής εκκλησίας.

Το 15% των παιδιών στην Ν. Μαδαγασκάρη πεθαίνει πριν καν συμπληρώσει το 1ο έτος της ζωής του ενώ ο μέσος όρος ζωής είναι τα 50 έτη για τους άνδρες και τα 55 έτη για τις γυναίκες.

Από 7 έως 20 Αυγούστου εθελοντική ομάδα παιδιάτρων, μελών της Ένωσης, με παθολόγο και νοσηλεύτρια θα επισκεφθούν την περιοχή, για να παράσχουν ιατρική φροντίδα, κλινική εξέταση και φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της περιοχής Τουλεάρ και των γύρω χωριών, ενώ παράλληλα θα γίνεται και η διανομή του ανθρωπιστικού υλικού που συγκεντρώνεται.

Στην δράση θα συμμετάσχουν 15 παιδίατροι απ' όλη την Ελλάδα, με τους περισσότερους να είναι από την Βόρεια Ελλάδα. Μέλη αυτής της ομάδας θα είναι και δυο παιδίατροι από την Βέροια, η Αγγελική Δημάκου και Σταυρούλα Παπαχατζή.

Δείτε φωτογραφίες:






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ