Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκδήλωση μνήμης στη Βεργίνα για τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Εκδήλωση μνήμης στο στο «Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας» στη Βεργίνα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από το Πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Την εκδήλωση τίμησαν ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννου Κωνσταντίνος, ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πολυκάρπου Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βορειοελλαδιτών Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 1974 κ. Στάικος Αθανάσιος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) κ. Σταματάρης Κωνσταντίνος και η Πρόεδρος του Σωματείου Κυπρίων Ν. Ημαθίας «Ο Ευαγόρας» κα. Ψαρά Ελένη.


Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Βάιος Γούναρης, ο Υποδιοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Αλατζάς, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της Ημαθίας και εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Σεβασμιώτατο, τον κ. Κοτίδη, τον κ. Βοργιαζίδη, τον κ. Στάικο, την κα Ψαρά και η ομιλία του Υπουργού κ. Ιωάννου. Την τελετή συντόνιζε ο Ιωάννης Μαντζέλας.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, η τήρηση ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός Ύμνος από την μουσικό και μαέστρο Ελένη Αναγνώστου.

Δείτε φωτογραφίες:













































































2 σχόλια:

  1. Όσα λάθη κι αν έγιναν από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ( και δεν ήταν λίγα ) και από τους πολιτικούς,Ελλαδίτες και Κύπριους,το έγκλημα του Ιωαννίδη,του Καντάφι της Ελλάδος κατά τον Σ.Μαρκεζίνη,είναι η κορωνίδα,είναι αδιανόητο και δεν συγχωρείται!🇬🇷🥲☹️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βουλευτής της κυβέρνησης ? Κάνεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ