Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημιουργείται ΚΗΦΗ στα Ριζώματα - Προϋπολογισμού 460.000€

Ενισχύονται οι κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του δήμου Βέροιας


Η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει την ένταξη του Δήμου Βέροιας, στο πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την δημιουργία ΚΗΦΗ (Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), στα Ριζώματα Ημαθίας, με προϋπολογισμό 460.448,30 ευρώ.

Με την υλοποίηση της Πράξης, θα λειτουργήσει το δεύτερο ΚΗΦΗ, στα όρια του δήμου Βέροιας (το πρώτο λειτουργεί εντός της Βέροιας και επί της οδού Γράμμου 23 και Εμμανουήλ Παπά 14).

Πρόκειται για μία δομή ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων στα Ριζώματα Ημαθίας που θα εξυπηρετήσει ηλικιωμένους τρίτης και τέταρτης ηλικίας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και παράλληλα το περιβάλλον που τους φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Το νέο ΚΗΦΗ Ριζωμάτων, θα στεγαστεί στον χώρο που στεγάζονταν το ΚΑΠΗ και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ( πρώην δήμου Μακεδονίδος) και θα εξασφαλίσει καθημερινές υπηρεσίες στους δυνητικά ωφελούμενους ηλικιωμένους της περιοχής των Ορεινών Πιερίων.

Θα παρέχονται καθημερινές υπηρεσίες:

-Νοσηλευτικής φροντίδας
-Ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης
-Ατομικής Υγιεινής
-Καθημερινής σίτισης
-Προγράμματα καθημερινής απασχόλησης
-Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

Τέλος, επισημαίνεται ότι στα πλαίσια της δημιουργίας του νέου ΚΗΦΗ, θα προκύψουν 4 νέες θέσεις εργασίας, που θα καλύψουν τις ανάγκες του ΚΗΦΗ Ριζωμάτων.

4 σχόλια:

  1. Καλά όλα αυτά. Συγκοινωνία πότε θα αποκτήσουν τα χωριά εκεί στα Πιέρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στα ορεινα χωριά του Βερμίου θελουμε συγκοινωνια.

      Διαγραφή
  2. Για ποιες θέσεις πρόκειται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ