Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το "αφήγημα" των φορολογικών δηλώσεων… Λίγο πριν το ΤΕΛΟΣ

Γράφει ο Στέργιος Ζυγουλιάνος, λογιστής - πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Ημαθίας
Ακούμε τις τελευταίες μέρες, δηλώσεις υπουργών, διοικητών, να αναφέρονται στις φορολογικές δηλώσεις, ότι δεν υπάρχει σχέδιο παράτασης, ότι είναι καλύτερα να κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια και να καταφέρουμε να είμαστε στην ώρα μας, ότι μπορεί να γίνουν 130 χιλ δηλώσεις την ημέρα, ότι αντέχει το σύστημα και τα σχετικά.

Βάζουν ακόμη και στοίχημα ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Οι αριθμοί όμως λένε άλλα πράγματα, λένε αλήθειες, αναδεικνύουν το πρόβλημα. Υποβλήθηκαν 4.958.081 Ε1 από σύνολο (31.12.2023) 6.616.512, υποβλήθηκαν 882.332 Ε3 από σύνολο (31.12.2023) 1.585.809 και ακόμη υποβλήθηκαν 161.287 δηλώσεις Νομικών Προσώπων από σύνολο περίπου 310.000.

Θα μείνω, λόγω της ιδιότητας μου, στις δηλώσεις αυτών που έχουν Ε3, τους πελάτες και συνεργάτες μας. Υπόλοιπο δηλώσεων φυσικών προσώπων, επαγγελματιών 703.477 και νομικών προσώπων 148.713 έως 26.07.2024. Σε 11 ημέρες.

Μέσος όρος υποβολής Ε3 τον Ιούλιο, μήνας που υποβάλλαμε και περισσότερες 23.517 την ημέρα, μέσος όρος υποβολής δηλώσεων με Ε3 από την ημέρα που άνοιξαν οι δηλώσεις;;;; Μόλις 10.760.

Καλούμαστε, να γίνουμε υπεράνθρωποι για να καταφέρουμε να υποβάλλουμε πάνω από 77χιλ δηλώσεις με Ε3 φυσικών και Νομικών Προσώπων για να μην χάσει το στοίχημα ο υπουργός.

Ας το χάσεις... Να χάσεις και συ κάτι, όχι μόνο εμείς που έχουμε χάσει την υγεία μας, την ψυχική αλλά και την σωματική.

Στέργιος Ζυγουλιάνος
Λογιστής

5 σχόλια:

  1. Από τους λίγους προέδρους που μιλησανε.

    Πέφτει πολύ τουμπεκί φιλικόμενο μην δυσαρεστησουν τους συντρόφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε χρόνο τα ίδια... δεν βαρεθήκατε??? Όπως οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους καθε Φεβρουάριο που δεν έχουν τι να κάνουν έτσι και οι λογιστές αντιδρούν Κάθε Ιούλιο που λήγει η προθεσμία των δηλώσεων . Καταλαβαίνω το φόρτο εργασίας σας αλλά κάθε χρόνο διαβάζουμε το ίδιο άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σταματήσετε να πηγαίνετε στις καφετερίες , στα γραφεία σας και δουλειά ! Άκου σαράντα ευρώ ......με προσυμπληρωμένη δήλωση , δεν πάμε καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραίο να γράφεις ανώνυμα, έτσι; Δεν σε ξέρει κανένας και μπορείς να λες ότι ..@@@@ θέλεις. Η απάντηση είναι απλή: κάνε τη μόνος σου, ή έλεγξε τη μόνος σου. Όταν θα έρθεις στο γραφείο μου, εγώ αποφασίζω πόσα θέλω, χωρίς καν να το συζητήσω μαζί σου. Εσύ όμως θέλεις να έχεις άποψη στη χρέωση. Να σε ξυπνήσω λοιπόν: λάθος νομίζεις. Στη δική μου δουλειά δεν έχεις καν λόγο. Δεν σε αρέσει? Φεύγεις. Τόσο απλά. Αίνε από εκεί πια, που έχετε άποψη όλοι για όλα.

      Διαγραφή
    2. Σιγά μη σε ρωτήσουμε κιόλας. Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε. Ρε τι έχουε πάθει με τους ξερόλες.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ