Οι παραγωγοί υπενθυμίζουν ότι πέρυσι οι τιμές κυμάνθηκαν στα 50 λεπτά, ενώ φέτος προσδοκούσαν μια τιμή περίπου στα 42 λεπτά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών, Νίκο Μητσογιάννη, «ως διοίκηση, οφείλουμε να διαφυλάξουμε το συμφέρον των παραγωγών μελών μας. Θα αυξήσουμε την πίεση προς τις βιομηχανίες για διορθωτικές κινήσεις. Ελπίζουμε, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, να υπάρξει νέα προσφορά για την αντιστροφή του κλίματος».
Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή στο ροδάκινο, αρχίζοντας με την ποικιλία Κατερίνα και θα ακολουθήσουν οι ποικιλίες Α37, Άνδρος και Έβερτ. Όπως σημειώνει ο κ. Μητσογιάννης, «φέτος, η ποιότητα είναι άριστη και όσοι ακολούθησαν τις σωστές καλλιεργητικές πρακτικές, κυρίως με το αραίωμα που είναι σημαντικό, μπορούν να αισιοδοξούν. Θέλουμε να ελπίζουμε, όμως, ότι οι συμφωνίες που θα επιτευχθούν με τις κονσερβοποιίες θα είναι σαφώς καλύτερες από ό,τι στο βερίκοκο».
Με την ευκαιρία, ο κ. Μητσογιάννης αποκαλύπτει, μιλώντας στην «ΥΧ», ότι υπεβλήθη στο ΥΠΑΑΤ από τον τεχνικό σύμβουλο προς έγκριση ο φάκελος για την πιστοποίηση ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) του αμυγδάλου της περιοχής, με την ονομασία «Αμύγδαλο Τεμπών», που συνέταξαν η ΟΠ του Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλοχωρίου. «Εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις, η πολυπόθητη υπεραξία στο προϊόν θα είναι δεδομένη», καταλήγει ο κ. Μητσογιάννης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.