Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιλέγουν οι παραθεριστές τα κάμπινγκ; Πού κυμαίνονται φέτος οι τιμές;

Κλασσικές σκηνές, δωμάτια, τροχοβίλες, τροχόσπιτα, ξύλινα bungalows είναι κάποιες από τις luxury παροχές που προσφέρουν στις μέρες μας αρκετά κάμπινγκ σε όποιον επιλέξει να περάσει τις διακοπές του μέσα στη φύση. Υπάρχουν επιλογές για όλα τα πορτοφόλια, με τις κλασικές σκηνές να… πρωταγωνιστούν ως η πιο οικονομική λύση για τους κατασκηνωτές.

Στο 80% η πληρότητα

Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου «ο κόσμος κάνει κάμπινγκ. Αυτοί που το έχουν δοκιμάσει το έχουν κάνει τρόπο ζωής. Η πληρότητα στα 29 κάμπινγκ της Χαλκιδικής αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 80%. 

Κάποιες μέρες, από τις 20 Ιουλίου και μετά φυσικό είναι να έχουμε πληρότητα 100%, οπότε καλό είναι οι κατασκηνωτές να ενημερώνονται από πριν για το συγκεκριμένο κάμπινγκ που θέλουν να πάνε, αν υπάρχουν θέσεις για να τους υποδεχτούνε. 

Όπως γνωρίζουμε το διάστημα από τις 25-26 Ιουλίου με 17 Αυγούστου κάνουν διακοπές όλη η Ελλάδα κι όλα τα Βαλκάνια. Κάποτε όμως πρέπει να τ’ αλλάξουμε αυτό για να μην έχουμε και διαμαρτυρίες, και να μπορούμε να είμαστε και λίγο καλύτερα. Γιατί υπάρχουν κι άλλοι περίοδοι που είναι καταπληκτικοί για διακοπές».

Λιγότεροι φέτος οι περιηγητές

Γενικά όμως και σε αυτό το κομμάτι του τουρισμού φέτος υπάρχει μια κάμψη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. «Η κίνηση φέτος είναι σχετικά μειωμένη σε πανελλαδικό επίπεδο, όχι μόνο για τη Χαλκιδική» υπογραμμίζει ο κ. Δεληδημητρίου. Και διευκρινίζει «μιλάω και ως πρόεδρος της Πανελλήνιας ένωσης Κάμπινγκ και έχω πληροφόρηση και από την Πιερία, από τη Νότια Ελλάδα κ.ά. 

Οι λόγοι ήταν ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο δεν είχαμε καλό καιρό, τον Ιούνιο είχαμε τις τις ευρωεκλογές, στη συνέχεια το ευρωποδόσφαιρο, και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Τώρα έχουμε τους Ολυμπιακούς στη Γαλλία. Όλοι αυτοί οι λόγοι επηρεάζουν τον κόσμο που ερχόταν στη χώρα μας από την Κεντροδυτική Ευρώπη ειδικά στις αρχές της σεζόν δηλαδή Απρίλιο, Μάιο και Σεπτέμβριο Οκτώβριο. 

Ήταν οι περιηγητές που λέμε, οι οποίοι έρχονταν με μεγάλα αυτοκινούμενα. Υπήρχε κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα για να δούνε τα αξιοθέατα σε Βόλο, Μετέωρα, κατέβαιναν μέχρι Πελοπόννησο. Αυτοί είναι οι περιηγητές, δηλαδή έρχονται και κάθονται δύο μήνες. Φέτος αυτοί λιγόστεψαν και όλοι οι παραπάνω λόγοι τους έχουν κρατήσει κοντά στην πατρίδα τους για να δούνε τους αγώνες. Θα δούμε όμως πώς θα πάει η κίνηση τον Σεπτέμβριο και τότε θα κάνουμε… ταμείο».

Το κόστος

Αναφερόμενος στο κόστος διαμονής ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής είπε ότι «για δύο άτομα με το δικό τους κατασκηνωτικό μέσο η διαμονή μπορεί να είναι από 25-35 ευρώ ανάλογα με το κάμπινγκ και τις παροχές που υπάρχουν. Για μια τετραμελή οικογένεια κοστίζει από 40 ευρώ -50, 60 ευρώ ανάλογα με το κατασκηνωτικό μέσο που έχουν οι ίδιοι. Αν νοικιάσουν άλλο κατασκηνωτικό μέσο είναι υψηλότερες οι τιμές».

Οι κατασκηνωτές

Όσον αφορά τις εθνικότητες των κατασκηνωτών ο κ. Αντώνης Δεληδημητρίου είπε ότι «έχουμε τουρίστες από όλες τις χώρες. Και αλλοδαπούς από την Κεντροδυτική Ευρώπη και Έλληνες. Οι Έλληνες φυσικά είχαν κερδίσει το ποσοστό με τους Βαλκάνιους. Κάποτε είχαμε στη Χαλκιδική κατασκηνωτές από την Κεντροδυτική Ευρωπή, δηλαδή από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, είχαμε πολύ περισσότερους. Τώρα έχουν λιγοστέψει γιατί είναι και υψηλό το κόστος για να φτάσουν σε μας. 

Και με καύσωνες κι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν ταξιδεύουν τόσο συχνά. Οι πελάτες μας είναι χρόνιοι, δεν είναι καινούριοι, ήλθαν πολύ λίγοι νέοι. Οι περισσότεροι κάνανε κάποτε διακοπές στο κάμπινγκ για ένα 15θήμερο, έναν μήνα, ενίοτε κάνανε και δίμηνο. Τώρα έχουν συρρικνώσει ελαφρώς τις διακοπές μάλλον λόγω οικονομικών. 

Μπορούν να κάνουν 3-4 Παρασκευοσαββατοκύριακα και μετά να κάνουν μια βδομάδα ή δέκα ημέρες διακοπές. Υπάρχουν βέβαια και οι μόνιμοι κατασκηνωτές σε πολλά κάμπινγκ οι οποίοι είναι για όλο το καλοκαίρι. Έχουν το… σπιτικό τους. Έρχονται κάθε σαββατοκύριακο και στις διακοπές τους. Η τιμή στους μόνιμους είναι ένα πακέτο που αντιστοιχεί σε όλη τη σεζόν και η τιμή ποικίλλει ανάλογα με το κάμπινγκ και τις παροχές που παρέχει.

Μάστιγα το παράνομο κάμπιγκ

Μάστιγα συνεχίζει να αποτελεί το παράνομο κάμπινγκ. «Εκείνο που μπορούμε να τονίσουμε είναι ότι οι εστίες ελεύθερης κατασκήνωσης έχουν γίνει μάστιγα εδώ και πάρα πολύ καιρό και δημιουργούν τεράστια προβλήματα και ειδικά τώρα με τις πυρκαγιές. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δει η πολιτεία με «σοβαρό μάτι». 

Να ενισχύσει με αστυνομική δύναμη τους κατεξοχήν τουριστικούς νομούς, προκειμένου να επιβληθεί μια τάξη πάνω σε αυτά τα θέματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπιγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ