Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτός ήταν ο 1ος Αγροτικός Συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στη Βέροια

Μια παλιά εικόνα της Βέροιας που δημοσίευσε ο Στέργιος Ζυγουλιάνος στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook απεικονίζει τα ιδρυτικά μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βέροιας «Ο Άγιος Μόδεστος», ο οποίος ιδρύθηκε το 1925. 

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι πρωτεργάτες αυτού του σημαντικού εγχειρήματος, που στόχο είχε την ενίσχυση και την οργάνωση της αγροτικής κοινότητας της περιοχής. 

Ο Άγιος Μόδεστος, ο προστάτης των ζώων, έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τον επικαλούνται για την προστασία των κοπαδιών τους και την ευημερία των ζώων τους. 

Η ίδρυση του συνεταιρισμού αποτέλεσε ορόσημο για την τοπική κοινωνία, προσφέροντας στήριξη και ευκαιρίες στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Βέροιας. Αυτή η φωτογραφία αποτελεί ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας, θυμίζοντας τις ρίζες και τις προσπάθειες των προγόνων για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ