Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από τη Νάουσα στην κορυφή της Ευρώπης

Μπορεί εδώ στην Ημαθία, όταν μιλάμε για πρωταθλητές Ευρώπης το μυαλό μας να πάει απευθείας στον Παντελή Καφέ και στον Βασίλη Τσιάρτα, ωστόσο υπάρχει και ένας άλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα από τη Νάουσα και έγραψε ιστορία στα γήπεδα όλης της Ελλάδας και όχι μόνο.

Ο λόγος φυσικά για το Βασίλη Λάκη, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου του 1976, ξεκινώντας το ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα του Μακεδονικού και ακολούθησαν η Νάουσα και ο Πανηλειακός από τον οποίο μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το 1998.

Στην ΑΕΚ έκανε δυο θητείες. Η πρώτη διήρκεσε 6 χρόνια (1998-2004), κατακτώντας και 2 κύπελλα Ελλάδος. Είχε ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια της κατάκτησης του EURO 2004 συμμετέχοντας σε δύο αγώνες. Το ίδιο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και δοκιμάζει την τύχη του στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Κρίσταλ Πάλας που εκείνη τη χρονιά είχε ανέβει στην Premier League. 

Εκεί θα παραμείνει μια χρονιά προτού επιστρέψει ξανά στην ομάδα μας στην οποία αγωνίστηκε για ακόμη δύο περιόδους (2005-06, 2006-07). Με τα «κιτρινόμαυρα» είχε συνολικά 194 συμμετοχές, ενώ πανηγύρισε την επίτευξη 43 γκολ. Ακολούθησαν ΠΑΟΚ και Καβάλα προτού «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2010.

Ήταν ανάμεσα στους θρύλους που κατέκτησαν το Euro πριν από 20 χρόνια στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Αν και δεν είχε πολλά λεπτά συμμετοχής, βρισκόταν συνεχώς στην αποστολή του Ότο Ρεχάγκελ.

1 σχόλιο:

  1. Διευκρινιστικά: όταν αναφέρεται ότι "ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα του Μακεδονικού" δεν πρόκειται για την γνωστή ομάδα της Νεάπολης, αλλά την ομάδα του χωριού Λητή, από όπου και έλκει την καταγωγή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ