Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αναζοπύρωση της φωτιάς στο Πάικο


Αναζοπύρωση υπήρξε μέσα στη νύχτα στην φωτιά στο όρο Πάικο στην Πέλλα, η οποία καίει από το βράδυ της Πέμπτης. Με το πρώτο φως της Παρασκευής σηκώθηκαν εναέρια μέσα για να ενισχύσουν την ισχυρή πεζοπόρα δύναμη, ωστόσο παρά τις συνεχείς ρίψεις μέχρι τις 9 το βράδυ, η φωτιά αναζοπυρώθηκε.


Στο Πάικο βρέθηκε και ο Αντιπεριφεριαρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζης, ο οποίος δήλωσε πως «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε επιφυλακή. Με τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Γιάννη Στεργιούλα και το δικό μας Διοικητή κ. Ζώη Γιώτη, συνεννοηθήκαμε με τον Υφυπουργό κ Τουρνά για τις πρωινές ενέργειες περιμένοντας εκ νέου τα εναέρια μέσα».

Απο την πλευρά του ο Δήμος Πέλλας με ανακοίνωση του αναφέρει:

Ο Δήμος Πέλλας συνεχίζει να τροφοδοτεί με τρόφιμα και νερά τις δυνάμεις που παλεύουν για την κατάσβεση της φωτιάς στο όρος Πάϊκο δίπλα στις τοπικές κοινότητες Λάκκας και Πλαγιαρίου.

Για δεύτερη ημέρα ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης είναι παρών στο πλευρό των δυνάμεων της πυροσβεστικής, στους εθελοντές και στον ερυθρό Σταύρο, την πρώτη ημέρα με την παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κατσαμπέρη Νίκου και την δεύτερη με την παρουσία του Αντιδημάρχου αθλητισμού Γυριχίδη Γιάννη.

Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο παρά τους αυξημένους ανέμους και δεν διατρέχει κίνδυνο κάποιος οικισμός. Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν εναέρια μέσα. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Πέλλας βρίσκεται σε επαγρύπνιση μέχρι την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πολλά συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό σώμα και στους εθελοντές για την μάχη που δίνουν με το πύρινο μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ