Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δύο απολαυστικές ώρες ΑΜΛΕΤ στο Άλσος - Καταχειροκροτήθηκε ο Ροϊλός!


Η θεατρική παράσταση «ΑΜΛΕΤ» σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, με τον Αναστάση Ροϊλό στον ομώνυμο ρόλο, παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024 στο θέατρο Άλσους στη Βέροια.


Μια απολαυστική βραδιά από κάθε άποψη, με το πιο κλασικό έργο του Σαίξπηρ να «απλώντεται» μπροστά μας με μια ενδιαφέρουσα σύγχρονη ποιητική απόδοση του αγαπημένου σαιξπηρικού δράματος, καταφέρνοντας ωστόσο να διατηρήσει το πνεύμα και τους προβληματισμούς του έργου και να περάσει ξεκάθαρα τα μηνύματά του στον θεατή.


Τι να πούμε για τον Αναστάση Ροϊλό; Ερμηνεύοντας τον ρόλο του θλιμμένου πρίγκιπα, απέδειξε το ταλέντο και την ικανότητά του να ενσαρκώνει σύνθετους χαρακτήρες. 


Η ερμηνεία του γεμάτη ένταση και βάθος, κατάφερε να αποδώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις φιλοσοφικές ανησυχίες του Άμλετ. Η παρουσία του επί σκηνής μαγνητική, με μια κινησιολογία έκπληξη και άκρως απαιτητική, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.


Οι υπόλοιποι ηθοποιοί (Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δοβρής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας και Δημήτρης Αποστολόπουλος), πλαισίωσαν τον πρωταγωνιστή με αξιοσημείωτες ερμηνείες, αποδίδοντς τους ρολους τους με σαφήνεια και συναίσθημα, προσφέροντας στο κοινό μια πλούσια και πολυεπίπεδη θεατρική εμπειρία.


Και όλα αυτά σε ένα σκηνικό μινιμαλιστικό αλλά αποτελεσματικό σκηνικό, όπου ενσωματώθηκαν όλα τα τεχνολογικά μέσα της παράστασης, φώτα, μηχανή προβολών, οπτικά και ηχητικά εφέ. Τα κοστούμια, σχεδιασμένα με σύγχρονη αισθητική, συνέβαλαν και αυτά στην ανανέωση της κλασικής αυτής τραγωδίας, χωρίς να απομακρύνονται από το αρχικό πνεύμα του έργου.

Το κοινό απόλαυσε για 2 ώρες μια εξαιρετική θεατρική εμπειρία, που συνδύασε τη δύναμη του κλασικού θεάτρου με σύγχρονες σκηνοθετικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις.













1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΔΕΙ; -Ποιός είναι ο Άμλετ; -Ένας ΣΕΞυ ΠΥΡοσβέστης νομίζω... -Α, αυτός που τον τσίμπησαν οι μέλισσες στην κοιλιά λες; -Ναι καλέ, αυτός από το έργο στην TV! -Και πώς πήρε τον ρόλο; -Ε, λίγο το επίθετο και πολύ η... σωματική/κινησιολογική σημειολογία! -Δεν κατάλαβα τίποτα, θα πρέπει να είναι σπουδαία παράσταση! ΣΚ θα πάμε Κορινό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ