Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο «ΑΜΛΕΤ» με τον Αναστάση Ροϊλό ανεβαίνει την Πέμπτη στο Άλσος


Ο ΑΜΛΕΤ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και με τον Αναστάση Ροϊλό στον ομώνυμο ρόλο, έρχεται στη Βέροια, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδίας σε όλη την Ελλάδα. 

Η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», στις 9.15μ.μ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άλσος ’24 - Το καλοκαίρι αλλάζει», που διοργανώνει η ΚΕΠΑ Βέροιας.




Η παράσταση

Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Με όχημα την μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, δίχως πραγματικές σχέσεις και φιλίες, ένας κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας.

Ο Άμλετ, γνωρίζει εξ αρχής ότι αυτός ο κόσμος είναι σάπιος, δεν χρησιμεύει σε τίποτε και πρέπει να καταστραφεί. Σε όλη τη διαδρομή του έργου, ο Άμλετ-Σαίξπηρ , με μοναδικό όπλο την θεατρική μηχανή, δεν σταματά να αποκαλύπτει και να καταγγέλλει. Ο Άμλετ στήνει μια παράσταση μέσα στην παράσταση, ώστε θεατές και πρωταγωνιστές της τραγωδίας να μπορούν μέσα από τον μεγεθυντικό καθρέπτη της σκηνής, να διαπιστώσουν το μέγεθος της παρακμής, την οποία είναι νομοτελειακά αδύνατον να αποφύγεις. Γιατί ο κόσμος του υποδείγματος είναι ήδη νεκρός…

Καθοριστικό στοιχείο της παράστασης είναι η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, που καλείται να «παρακολουθήσει» κάθε σκηνή του έργου, οδηγώντας την παράσταση σε μια διαρκώς αυξανόμενη κορύφωση…




Συντελεστές

Μετάφραση ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Επεξεργασία κειμένου- Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Μουσική ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ
Σκηνικό ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΛΙΑΚΑΤΑ
Κοστούμια ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ
Κινησιολογική επεξεργασία ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΑΠΕΡΓΗ
Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σπαθογραφίες ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΪΛΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΑΠΟΠΟΥΛΟΥ
Επικοινωνία ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ
Φωτογραφίες ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ
Artwork ΘΩΜΑΣ ΠΑΛΥΒΟΣ

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΪΛΟΣ | ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ| ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ | ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΣ | ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΟΒΡΗΣ | ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ | ΤΖΕΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ | ΑΡΗΣ ΝΙΝΙΚΑΣ | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εισιτήρια

προπώληση: 18 ευρώ
τιμές εισιτηρίων: 17, 18, 20, 22 ευρώ

Σημεία προπώλησης

-Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας - Γραμματεία ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας /Π. Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331078100
-Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου 38, τηλ. 2331024612

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ