Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«O άντρας μου δεν είναι καλά» - 8 συμπεριφορές που το αποδεικνύουν

Ορισμένες φορές, η δυσαρέσκεια ενός άνδρα απ’ την τροπή που έχει πάρει η ζωή του δεν εκφράζεται ανοιχτά. Γίνεται, όμως, αντιληπτή μέσα από κάποιες χαρακτηριστικές συμπεριφορές. Οι άνδρες που είναι κρυφά δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές

  • Παραίτηση
  • Υπερβολική συγκέντρωση στη δουλειά
  • Απώλεια ενδιαφέροντος για αγαπημένες ασχολίες
  • Κυκλοθυμία
  • Διαταραχές του ύπνου
  • Λιγότερη επικοινωνία
  • Αλλαγές στην όρεξη
  • Απώλεια ενθουσιασμού

Πώς οι οκτώ αυτές συμπεριφορές μαρτυρούν τη δυσαρέσκεια που βιώνει ένας άνδρας απ’ τη ζωή του

Παραίτηση

Η παραίτηση από τα ενδιαφέροντα και τις κοινωνικές δραστηριότητες, αποτελεί ένα από τα πρώτα συμπτώματα που μαρτυρούν τη δυσαρέσκεια που νιώθει ένας άνδρας από τη ζωή του.

Ασυνείδητα, όταν ένας άνδρας είναι δυστυχισμένος, αποσύρεται, κλείνεται στον εαυτό του και αποφεύγει να εκφράσει τα συναισθήματά του, πόσω μάλλον να τα συζητήσει με άλλους. Νιώθει πιο άνετα και ασφαλής μόνος τους, παρά με κόσμο.

Υπερβολική συγκέντρωση στη δουλειά

Οι άνδρες έχουν την τάση να εκτονώνονται στη δουλειά τους όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στην προσωπική τους ζωή.

Αντί ν’ αντιμετωπίσουν κατάματα τα προβλήματά τους, πολλοί προτιμούν να δουλεύουν περισσότερες ώρες, ή αναλαμβάνουν περισσότερα καθήκοντα ώστε να είναι διαρκώς απασχολημένοι, κρατώντας τη σκέψη τους μακριά από τα ουσιαστικά προβλήματα.

Η υπερβολική εστίαση στην εργασία, είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά που παρατηρείται όταν κάποιος άνδρας είναι δυσαρεστημένος από τη ζωή του. Η δουλειά του προσφέρει μια απόδραση, μια δίοδο όπου μπορεί να κρυφτεί από την πηγή της δυσαρέσκειάς του.

Η υπερβολική συγκέντρωση στη δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε εξουθένωση, επιδεινώνοντας το αίσθημα δυστυχίας.

Απώλεια ενδιαφέροντος για αγαπημένες ασχολίες

Έχει παρατηρηθεί ότι η απώλεια ενδιαφέροντος των ανθρώπων για τις αγαπημένες τους ασχολίες, είναι σημάδι που μαρτυρά μια βαθύτερη δυσαρέσκεια.

Η απώλεια ενδιαφέροντος ή ικανοποίησης για τις αγαπημένες δραστηριότητες-γνωστή και ως ανηδονία, αποτελεί ένα κοινό σύμπτωμα της κατάθλιψης.

Ένας άνδρας που εγκαταλείπει τις άλλοτε αγαπημένες του δραστηριότητες, μάλλον νιώθει δυστυχισμένος με την πορεία της ζωής του.

Κυκλοθυμία

Ένα κοινό σύμπτωμα των ανδρών που είναι κρυφά δυσαρεστημένοι απ’ τη ζωή, είναι η κυκλοθυμία.

Μπορεί να αλλάζουν διάθεση απ’ την μια στιγμή στην άλλη. Οι απρόβλεπτες μεταβολές στη διάθεση, προκαλούν σύγχυση και ανησυχία στο περιβάλλον τους.

Ωστόσο, η κυκλοθυμία απορρέει από τις εσωτερικές συγκρούσεις.

Όταν  ένας άνδρας είναι δυστυχισμένος, προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά του-κάτι που όμως είναι εξαντλητικό, με αποτέλεσμα τις ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση.

Διαταραχές του ύπνου

Ένα συχνό σύμπτωμα των ανδρών που βιώνουν απογοήτευση απ’ τη ζωή, είναι οι διαταραχές του ύπνου.

Μπορεί να μένουν ξάγρυπνοι, να υποφέρουν από αϋπνία ή να έχουν άσχημο ύπνο.

Οι διαταραχές του ύπνου είναι μια σιωπηρή κραυγή για βοήθεια.

Η αϋπνία επιδεινώνει την ψυχολογική και τη σωματική κατάσταση του ανθρώπου ο οποίος πολύ συχνά, υποφέρει μόνος του.

Η αιτία των διαταραχών του ύπνου, δεν είναι πάντα η σωματική εξάντληση. Τα προβλήματα με τον ύπνο μαρτυρούν συχνά δυσαρέσκεια απ’ τη ζωή.

Λιγότερη επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι θεμέλιος λίθος κάθε σχέσης: φιλικής, οικογενειακής ή εργασιακής.

Η δυσαρέσκεια και η απώλεια της χαράς δυσχεραίνουν σημαντικά την επικοινωνία με τους άλλους.

Οι συζητήσεις γίνονται δυσκολότερες, ο άνθρωπος δεν μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις του και συχνά, σιωπά.

Ο περιορισμός της επικοινωνίας δεν είναι σκόπιμος αλλά μια ενστικτώδης απόκριση που αποσκοπεί στην προστασία του ανθρώπου απ’ το να φανεί ευάλωτος.

Έτσι, αν ένας άνδρας είναι κρυφά δυστυχισμένος, δεν επιδιώκει την επικοινωνία. Όχι επειδή δεν το θέλει αλλά επειδή τον έχουν απορροφήσει οι εσωτερικές του συγκρούσεις.

Αλλαγές στην όρεξη

Γενικά, οι αλλαγές στην όρεξη υποδεικνύουν συναισθηματική αναταραχή. Οι άνδρες που είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους, ενδέχεται να εκδηλώσουν εμφανείς αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες.

Οι μεταβολές, μπορεί να κυμαίνονται από τη συναισθηματική υπερφαγία, μια μορφή «αυτοπαρηγοριάς», μέσω του φαγητού ή αντίθετα, με την απώλεια της όρεξης.

Κατά κανόνα, οι αλλαγές στην όρεξη απορρέουν από υποσυνείδητες αποκρίσεις στην άσχημη συναισθηματική κατάσταση.

Η συμπεριφορά αυτή δεν έχει να κάνει με το φαγητό, αλλά με ό,τι σημαίνει το φαγητό-παρηγοριά, περισπασμός, «γέμισμα».

Αν παρατηρήσετε κάποιον που βιώνει αισθητές μεταβολές στη διατροφή του, μπορεί έτσι να στέλνει ένα μήνυμα ότι υποφέρει.

Απαιτείται κατανόηση και περίσκεψη από το περιβάλλον.

Απώλεια ενθουσιασμού

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που μαρτυρούν την κρυφή δυσαρέσκεια ενός άνδρα από τη ζωή του, είναι η συνολική απώλεια ενθουσιασμού.

Όταν ένας άνδρας είναι δυσαρεστημένος απ’ την τροπή που έχει πάρει η ζωή του, μαραζώνει η χαρά και ο ενθουσιασμός που θα έπρεπε να συνοδεύουν οι νέες εμπειρίες ή ευκαιρίες.

Η έλλειψη ενθουσιασμού παρατηρείται σε διάφορες πτυχές της ζωής, απ’ τη δουλειά έως τις προσωπικές σχέσεις και τις ασχολίες.

Ο άνδρας δεν βλέπει κανένα ενδιαφέρον στην καθημερινή του ζωή, τα βιώνει όλα ως πεζά και αδιάφορα.

Η έλλειψη ενθουσιασμού, είναι ένα σύμπτωμα που μαρτυρά ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη από κατανόηση και επικοινωνία.

Tip: Η σημασία της κατανόησης

Η ανθρώπινη συμπεριφορά και τα συναισθήματα είναι αρκετά περίπλοκα και στενά συνυφασμένα με τις προσωπικές εμπειρίες και τις εσωτερικές μας συγκρούσεις.

Μια ιδιαίτερα  περίπλοκη κατάσταση, είναι η ανομολόγητη δυσαρέσκεια ενός άνδρα με την έκβαση της ζωής του.

Αξίζει να θυμάστε ότι, κάθε μια από τις συμπεριφορές αυτές δεν αποτελεί αμετάκλητη διάγνωση, αλλά απλώς ένδειξη ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον ψυχισμό ενός άνδρα.

Αν οι συμπεριφορές αυτές προέρχονται από κάποιον δικό σας, δώστε του το περιθώριο να εκφραστεί και να ανοιχτεί.

Όλοι μας παλεύουμε να διαχειριστούμε τις περιπλοκότητες της ζωής. Πολύ συχνά, το μόνο που έχουμε ανάγκη, είναι η κατανόηση των άλλων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ