Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

400.000 τόνοι στις βιομηχανίες ροδάκινου - Τα εργοστάσια βάζουν μπροστά τις μηχανές τους

Την ερχόμενη εβδομάδα, τα εργοστάσια μεταποίησης του συμπυρηνου ροδάκινου, βάζουν μπροστά τις μηχανές τους, προκειμένου να ξεκινήσει η κομποστοποιηση του προϊόντος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα 16 εργοστάσια που θα τεθούν σε πανελλαδική λειτουργία, θα αξιοποιήσουν 400.000 τόνους βιομηχανικού ροδάκινου, από 190.000 στρέμματα!

Είναι μία συνηθισμένη απορρόφηση, όπως μας εξηγεί στην olympia.gr, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιων Ελλάδας ( ΕΚΕ) Κώστας Αποστόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βιομηχανίες βρίσκονται στην Πέλλα, στην Ημαθία, στην Λάρισα και στην Πτολεμαΐδα.

Σε ότι αφορά τώρα την τιμή αγοράς του ροδάκινου και επειδή έχουν ακουστεί ακόμη και τα 0,60 του ευρώ ανά κιλό, τονίζεται ότι τόσο ζητάνε οι παραγωγοί. 
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η τιμή μπορεί να κυμανθεί από 0,35 έως 0,38 ευρώ το κιλό.

Το ανησυχητικό είναι να μην κατέβει και άλλο. Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές διαμορφώνονται ανά βιομηχανία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο.

Σχετικά με την αρρώστια των ροδάκινων, η ΕΚΕ δηλώνει την ανησυχία της, και συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των ιών. 

Σχετικά με τις ξένες αγορές, όπου γίνονται και οι εξαγωγές κομπόστας, η ΕΚΕ δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτός από την αγορά της Ρωσίας. Κλείνοντας, ο κ. Αποστόλου κατέληξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την χρονική περίοδο, είναι η εύρεση εργατικών χεριών.

5 σχόλια:

  1. Καλά είναι αυτά τα εργατικά χέρια που έχετε να τα προσέχετε μην σας φύγουν και αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι τα ιδια ατομα σε καθε ποστο ακομη καλυτερα για να ξερουν πως να εργαστουν εκει. Αρκει να αντεχουν και να μην τα παρατανε.

      Διαγραφή
  2. Γιατί όλοι σας είστε τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας; ροδάκινο φέτος δε υπάρχει,πέρσι που και πάλι δεν υπήρχε είχαμε (μόνο στους αριθμούς) 350000 τόνους φέτος που και πάλι δεν έχει μιλάτε για 400000 και όλα καλά; Δηλαδή 50000 τόνοι παραπάνω ήταν το θέμα; Φέτος, τουλάχιστον στην Ημαθία,δε υπάρχει ροδάκινο είναι πολύ πιο κάτω και από πέρσι,δε γίνετε να μην το έχετε καταλάβει όταν υπήρχαν ουρές στις κοινοπραξίες και τώρα κερνάνε και καφέ,όσο για τις τιμές,επειδή το άρθρο είναι υπέρ τον ΕΚΕ,ξεκάθαρο το νόημα, αν δε δώσουν το λιγότερο 40 λεπτά,η Ημαθία έσβησε του χρόνου,και οι κοινοπραξίες θα αγοράζουν απέξω, ήδη το κάνουν,όμως όταν το απόθεμα τελειώσει χαιρατα μου τον Πλάτανο. Φτάνει να πλουτίζουν 10 άτομα από τα εργοστάσια κάθε χρόνο,καιρός να δώσουν τιμές πριν πέσουν από τα ψηλά που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γΕλλάδα, τρώει χόρτο στην εύφορη Μακεδονία και την αρμέγουν στην άγονη Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Romeo δουλευουμε επι μια εβδομαδα. Σκοπος ειναι τα ατομα που εργαζονται εκει να αντεχουν. Και οχι να τα παρατανε και να φερνουν σε δυσκολη θεση τους συναδελφους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ